САОПШТЕЊЕ

Поштовани,

Поводом злонамерних и нетачних информација у вези са нестанком воде у Клиничком центру Ниш, а које су објављене у појединим медијима, овим Вас обавештавамо да је ноћас око 1h после поноћи, (не синоћ како су известили поједини медијски портали) дошло до квара на магистралној водоводној цеви, у СТАРОМ делу наше здравствене установе, због којег је дошло до прекида у водоснабдевању појединих објеката који се налазе у близини зграде Управе КЦ Ниш.

Истог момента, након пријаве квара од стране надлежних у Техничкој служби КЦ Ниш, Управа нишког Клиничког центра је контактирала ЈКП "Наисус", чије су екипе од јутрос на терену и које су квар већ санирале, тако да је у КЦ Ниш , водоснабдевање потпуно нормализовано.

У међувремену, одмах по пријави квара, у сарадњи са Управом наше здравствене установе и ЈКП "Наисус", обезбеђене су неопходне количине пијаће воде, тако да ни у једном тренутку, није дошло до проблема у функционисању пружања здравствених услуга нашим пацијентима, нити је у било ком тренутку, ниједан хоспиталозовани пацијент у нишком Клиничком центру, на било који начин био угрожен.

Напомињемо такође и са жаљењем констатујемо, да се, упркос покушајима појединих медија, да на Светски дан здравља, на који су бесплатни превентивни прегледи организовани у нишком Клиничком центру и у свим здравственим установама широм земље, дезавуише акција Министарства здравља РС и саме државе, спровођење истих одвија у најбољем могућем реду и како је планирано, чак и са до сада, вероватно рекордним оџивом грађана Ниша и југа Србије, јер се водоснабдевање у објектима у којима су смештене специјалистичке амбуланте КЦ Ниш, одвија потпуно нормално.

Такође, наглашавамо, да ниједна од акредитованих новинарских екипа, које су данас у подне, присуствовале конференцији за медије, а са освртом на њихова, постављена питања, није обазирала на дезонформације које су пласиране у појединим медијима, те да су и они сведоци тога, да се превентивни прегледи одвијају без икаквих проблема.

Понављамо, овомесечни бесплатни превентивни прегледи, несметано се током читавог дана, у периоду од 8 до 16 сати, несметано одвијају. Сви грађани Ниша и југа Србије, без обзира на статус здравственог осигурања, у специјалистичким амбулантама ОРЛ клинике, које се налазе у некадашњој згради хируршких клиника (стари део КЦ Ниш), могу да провере здравствено стање свог слушног и говорног апарата, док у новој згради КЦ Ниш, у Центру за радиологију, могу да обаве прегледе ЕКГ апаратом, преконтролишу висину свог крвног притиска и провере ниво шећера у крви.

Још једном, овим путем, позивамо све грађане, да се на Светски дан здравља, одазову акцији, провере своје здравствено стање и заједно са специјалитетима и свим медицинским особљем КЦ Ниш, упознају са чињеницама и превентивним мерама, које ће убудуће, свакако бити од користи за очување њиховог здравља.

С поштовањем,
УПРАВА КЦ НИШ

 

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш