САОПШТЕЊЕ

Због нетачних навода појединих медија и лажних информација, које су пласиране са очигледним циљем, да се баци сенка на данашњи величанствени догађај у Нишу, али и да се омаловаже сви здравствени радници у Клиничком центру Ниш, Управа највеће здравствене установе, у овом делу Србије, приморана је да саопшти следеће:

Апсолутно је нетачна и произвољна информација да је оперативни програм у нишком Клиничком центру, данас био отказан. С тим у вези, обавештавамо јавност, да су лекари Клиничког центра Ниш, данас урадили 47 операција, као и десетине мањих хируршких и нехируршких интервенција и преко 2.000 прегледа и пријема пацијената на стационарно лечење.

Поред тога, због огромног броја грађана који су присуствовали данашњој манифестацији, нишки Клинички центар је у складу са праксом, која је препозната свуда у свету, за време оваквих и сличних догађаја, организовао приправност и дезурство. Такође је, осим приправности у преподневним часовима, у потпуност организована пуна приправност и током поподневних сати, тако да су сви дежурни запослени, налазе на својим радним местима и обављају своје радне задатке.

Желимо још једном да апелујемо на све, да не злоупотребљавају здравствени систем Србије,  коме припада и Клинички центар Ниш, у својим петпарачким политичким игрицама, већ да поштују професионалне кодексе своје професије и извештавају у складу с њима. Јер, за разлику од периода у који они желе да се врате, када нису постојале модерно опремљене операционе сале нити потребан материјал за операције, данас имамо најсавременије ресурсе и довољан број обучених и мотивисаних стручњака.

Ми данас, не можемо да решавамо њихове фрустрације и комплексе зато што нису били у могућности да организују манифестације попут данашње у Нишу, јер нису имали ни за гориво, а о новим авионима и хеликоптерима да ни не говоримо. Они могу једино да живе у својим лажима, али ми у томе не желимо да учествујемо.

 

Проф. др Зоран Радовановић,

Генерални директор КЦ Ниш

 

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш