УЧЕНИЦИ И НАСТАВНИЦИ СУБОТИЧКЕ СРЕДЊЕ МЕДИЦИНСКЕ ШКОЛЕ, ПУНИ ИМПРЕСИЈА НАКОН СТРУЧНЕ ПОСЕТЕ НИШКОМ КЛИНИЧКОМ ЦЕНТРУ

Захваљујући успешној сарадњи коју Клинички центар Ниш, једна од највећих здравствених установа и наставно-научних база у Србији, има са осталим здравственим центрима, школама и факултетима из земље и региона, данас су, наставници и ученици другог разреда средње медицинске школе из Суботице, имали прилику да се током стручне посете, упознају са радом, функционисањем и организационом структуром нишког Клиничког центра.

На „ Дан отворених врата КЦ Ниш“, који је иницирало руководство суботичке медицинске школе, око стотинак средњошколаца, под вођством медицинских тимова нишког Клиничког центра, обишло је Клинике и Центре у новој згради, која у овом тренутку, захваљујући помоћи државе и Министарства здравља, спада најопремљеније на Балкану, те су имали могућност да и по први пут виде најмодернију опрему за дијагностику и брзо збрињавање пацијената, али и највећу и најопремљенију Интензивну негу у региону.

 

-Поносан сам, што свакодневно показујемо и доказујемо да је инвестиција државе и Министарства здравља стигла на право место и да смо, надам се, много пута до сада оправдали указано поверење, те сматрам да је и ово један од доказа и заиста ми је част што смо данас били домаћини ових младих људи, будућих колега, који су показали интересовање и дошли из Суботице да се упознају са овим, што сада, након завршетка изградње и реконструкције нове зграде, Ниш и Србија имају, односно сви грађани наше земље, изјавио је проф. др Зоран Радовановић, генерални директор КЦ Ниш.

Како наводе представници Медицинске школе из Суботице, након дугогодишње праксе да ученици обилазе здравствене центре по Србији, како би додатно учили и видели праву слику на терену, по први пут су имали прилику да се сусретну са овако опремљеним Клиникама и стационаром, тако да су, према њиховим речима обилазак завршили пуни позитвиних импресија и елана за даље школовање и бављење медицинском професијом.

-Заиста смо одушевљени и ми као наставници и наши ученици, који су тек на другој години школовања и који су сада могли да виде и да се упознају са начином рада и тренутно најмодернијом опремом, тако да смо заиста захвални Управи Клиничког центра Ниш и целокупном особљу, што нам је пружио прилику да додатно заинтересујемо наше ђаке и покажемо им оно што Нишу, читавој Србији и народу служи за понос, изјавила је импресионирано Гордана Башић- Палковић, наставница суботичке медицинске школе.

Како је и планирано, ђаци су данас, заједно са наставницима и медицинским особљем обишли поједина одељења у стационарном делу нове зграде нишког Клиничког центра, Интензивну негу Клинике за анестезију, Центар за радиологију и Ургентни центар КЦ Ниш.  

     
 

 
     

 

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш