САОПШТЕЊЕ

Након урађене комплетне дијагностике и свих медицинских претрага, тројица турских држављана, који су данас, око 15 часова, због повреда задобијених на једном од нишких градилишта на коме су радили, примљени у Ургентни центар Клиничког центра Ниш, отпуштени су на даље кућно лечење.

Одмах по пријему у амбуланте и собу за реанимацију Ургентног центра, турски држављани А.А. (49), Д.С. (24) и К.У. (44), сагледани су од стране читавог тима дежурних лекара, те је након урађене комплетне дијагностике, утврђено да су сва тројица, на сву срећу, задобили лаке телесне повреде у виду површинских огреботина и нагњечења екстремитета.

Након превијања и давања терапије, а на основу стручног мишљења и одлуке лекара специјалиста нишког Клиничког центра, сва три пацијента, отпуштена су из Ургентног центра на кућно лечење.

Одмах по пријему, повређене турске држављане обишли су чланови руководства нишког Клиничког центра и градоначелник Ниша, Дарко Булатовић, који су понудили сву потребну помоћ и контактирали са турским амбасадором, који је и лично разговарао са збринутим пацијентима.

 

С поштовањем,

УПРАВА КЦ НИШ

 

 

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш