ВАСКРШЊА ПОСЕТА ВЛАДИКЕ

Поводом празника Васкрсења Господњег, Преосвећени Владика нишки Арсеније, уз поштованје свих епидемиолошких мера, посетио је данас дежурне лекаре и медицинско особље Ковид одељења Универзитетског клиничког центра Ниш.

Владика и његови најближи епархијски сарадници, уз поштовање свих епидемиолошкиих мера,донели су традиционални Васкршњи поклон дежурном особљу УКЦ Ниш,црвено јаје.

Данашња посета Владике је како је рекао израз захвалности на пожртвовању, љубави и бризи коју запослени у УКЦ Ниш преко годину дана указују оболелима од опаке болестиКовид 19.

Његово Преосвештенство пригодним речима обратио се присутнима са молитвеном жељом да им Господ који је победио смрт и после три дана Васкрсао,да снаге у њиховом племенитом раду и да их заштити од сваке болести.

Преосвећеног Владику дочекао је директор Универзитетског клиничког Центра Ниш проф. др Зоран Першић, ,кординатор Ковид болнице проф др Радивоје Коцић,и проф. др Горан Станојевић, помћник директора за хирушка питања. Они су се захвалили делегацији Српске Православне цркве на даровима,поштовању и подршци која је у врменима у којима се цео свет налази, од изузетног значаја поготово за медицинске раднике УКЦ Ниш, који даноноћно раде са најтежим пацијентима

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш