"СРЦЕ ЗА ДЕЦУ" - Хуманитарна акција Блиц фондације

Ниш, 4. март 2016.године - Компанија Ringier Axel Springer Srbija, у оквиру акције Блиц фондације "Срце за децу", Air Srbija и Министарство Здравља Републике Србије донирали су апарат за рано откривање оштећења слуха код новорођенчади Клиничком центру Ниш.

"Срце за децу" је акција Блиц фондације, која има за циљ прикупљање средстава за опремање свих 58 породилишта у Србији, апаратима који омогућавају рано откривање оштећења слуха код новорођених беба.

   

Air Srbija је донирала први први окавак апарат за скрининг слуха Клиници за гинекологију и акушерство (одељење неонатологије) Клиничког Центра Ниш.

Дане Кондић
Генерелани директор Air Srerbia

Покровитељ акције је Министарство Здравља Републике Србије, а медијску подршку пружила је Радио Телевизија Србије.

Донацији апарата за рано откривање оштећења слуха код новорођених беба присуствобали су:

  • Асс. Др Златибор Лончар - Министар Здравља Републике Србије
  • Јелена Дракулић - Петровић - Генерални директор Ringier Axel Spingera и управитељка Блиц фондације
  • Проф. Др Зоран Радовановић - директор Клиничког Центра Ниш
  • Проф. Др Душан Милисављевић - Народни посланик и професор Медицинског факултета
Асс. Др Златибор Лончар Јелена Дракулић Петровић Проф. Др Зоран Радовановић Проф. Др Душан Милисављевић
Министар Здравља РС Генерални директор Ringier Axel Spingera Директор Клиничког Центра Ниш Народни посланик и професор Медицинског факултета

Проф. Др Зоран Радовановић, директор Клиничког Центра Ниш, се захвалио на донираном апарату и нагласио како је овај апарат веома значајан за институцију какава је КЦ Ниш, јер њоме гравитира око 2.500.000 пацијената годишње и како ће, већ данас, прве новорођене бебе бити прегледане овим апаратом.

 

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш