ВЕСТИ

25 нов

ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРИСТУПОМ У ЛЕЧЕЊУ, ДО ЗДРАВИЈЕГ МЕНТАЛНОГ СТАЊА ПАЦИЈЕНАТА. Поводом 46 година од оснивања Центра за ментално здравље нишког Универзитетског Клиничког центра, руководство ове организационе јединице, уз свесрдну подршку Управе УКЦ Ниш, оргранизовало је стручни скуп на тему „Консултативна- лијазон психијатрија у клиничкој пракси“. Свечаном скупу, регионалног карактера, у амфитеатру нишког Медицинског факултета, присуствовао је велики број колега из области психијатрије и заштите менталног здравља.

Опширније...

04 нов

Лекари и медицинско особље Клинике за дигестивну хирургију, након паузе услед COVID пандемије, обновили су сусрет са пацијентима члановима удружења “Нилко”, који због колоректалног карцинома или неке друге болести дигестивног тракта користе стому.

Опширније...

02 нов

Респираторни синцицијални вирус (РСВ) је уобичајена инфекција која се јавља у овом периоду године. Најугроженија популација су новорођенчад и превремено рођена деца због чега се у нашој земљи већ неко време спроводи имунизација. Нажалост услед појаве епидемије COVID-a и свих епидемиолошких мера , ове године не само код нас већ и у читавом свету, бележи се нешто ранија појава овог вируса и интезивнија епидемија. Услед појаве РСВ вируса у одељењу јединице интезивног лечења за животно угрожену превремено рођену децу и новорођенчад , обустављен је пријем пацијената како не би дошло до ширења инфекције.

Опширније...

01 нов

Клиника за ортопедију и трауматологију УКЦ Ниш добила је артроскопски стуб и све пратеће додатке за извођење минимално инвазивних интервенција на свим великим зглобовима. Средства за куповину ове значајне опреме, обезбеђена су захваљујући подршци ресорног министарства и руководства УКЦ-а на челу са директором проф.др Зораном Перишићем, а средства су обезбеђена кроз пројекат ка Министарству правде.

Опширније...

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш