ПРИНЦЕЗА KАТАРИНА УРУЧИЛА РАДНУ СТАНИЦУ ЗА МАМОГРАФ KЛИНИЧKОМ ЦЕНТРУ НИШ

Њено Kраљевско Височанство Принцеза Kатарина свечано је, данас испоручила донацију вредности од 57.500 долара Центру за радиологију Kлиничког центра Ниш. Фондација Принцезе Kатарине остварила је ову важну донацију у сарадњи са Ставрос Ниархос, фондацијом из Њујорка.

- Ставрос Ниархос фондација је наш дугогодишњи пријатељ и партнер, уз чију помоћ смо протеклих година Kлиничком центру Ниш испоручили мобилни мамограф, вредан више од пола милиона евра, којим је прегледано више од сто хиљада жена у нашој земљи, ултразвучни апарат такође за Ниш, два ултразвучна апарата и два монитора за колпоскопију за породилиште у Вишеградској у Београду, уређај за генетско тестирање карцинома за Институт за онкологију и радиологију из Београда, изјавила је Њ.K.В. Принцеза Kатарина. - За мој хуманитарни рад су најважнији појединци и организације великог срца. Ја и моја фондација ћемо наставити наш рад да помажемо здравство Србије, додала је.

Проф. др Зоран Радовановић, директор Kлиничког центра Ниш овом приликом захвалио је Њ.K.В. Принцези Kатарини на донацији овако важног медицинског апарата и изразили жељу за наставком успешне и хуманитарне сарадње.

- Заиста сам поносан и срећан што је Њ.K.В. Принцеза Kатарина данас у нашем Kлиничком центру и што је по ко зна који пут, помогла да наши грађани из Ниша и са југа и југистока Србије, у овом случају женска популација, на најквалитетнији начин, у нашој установи, могу да обаве мамографске прегледе, јер сада имамо комплетиран уређај, који спада у једне од тренутно најмодернијих на тржишту, навео је проф.др Зоран Радовановић. - Ова донација итекако ће утицати, да наставимо да следимо намеру државе и да утичемо да ниво свести грађана о значају превентиве, подигнемо на још виши ниво, додао је Радовановић.

 
Фондација Принцезе Kатарине се од самог оснивања залаже за превенцију рака дојке и често донира опрему која се користи у дијагностици и лечењу  ове озбиљне болести. Осим помоћи у набавци медицинске опреме и материјала, фондација Њ.K.В. Принцезе Kатарине организује бројне едукације за лекаре, као и стручне посете експерата здравственим институцијама у Србији. Последњи у низу оваквих догађаја је 10. јубиларни конгрес српске медицинске дијаспоре који је недавно одржан у Београду.

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш