Клинички центар Ниш спреман за трећи талас

Радмило Јанковић, помоћник директора Клиничког центра "Ниш" наводи да је у тој установи тренутно хоспитализовано 30 пацијената, а да се шест пацијената налази у јединици интезивне неге, од којих је троје на инвазивној механичкој вентилацији.

"Ситуација је стабилна уколико бисмо је упоредили са са неким тренутцима које смо имали ранијих месеци. Међутим, очигледно је да ситуација почиње да се компликује. Јуче смо имали двоцифрен број прегледа. Повећава нам се и пријем пацијената из Ниша", наводи др Јанковић.

Додаје да од јуче у пуном капацитету ради Инфективна клиника и Стационар Интезивне неге.

"Два пацијента смо већ примили у Стационар на Инфективној клиници која је сада потпуно спремна", наводи помоћник директора Клиничког центра "Ниш". 

Додаје да трећи талас очекују потпуно спремни.

"Имамо 160 одвојених кисеоничних места која су потпуно спремна за пријем ковид пацијената без икаквог ремећења рада Клиничког центра. Ти капацитети те првенствено бити на Инфективној клиници која сада има капацитет од 52 места у Стационару и Интезивној нези и још отприлике 120 места у новој згради Клиничког центра. Потпуно смо спремни за трећи талас", објашњава др Јанковић.

Додаје да ће се чути са директорима болница у Врању, Лесковцу, Пирот, Зајачару које су биле ковид болнице да види каква је ситуација тамо.

"Било би добро да се систем који је добро функционисао у јулу и августу настави, да они примају лакше пацијенте како би Клиничком центру 'Ниш' дали могућност да се усредсреди на лечење најтежих пацијената", закључио је др Јанковић.

 

 

 

извор: РТС.рс

 

 

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш