ДОБРЕ ВЕСТИ ИЗ КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА НИШ- 205 ЛЕКАРА И СЕСТАРА ДОБИЛО ПОСАО НА НЕОДРЕЂЕНО ВРЕМЕ

Вишемесечна неизвесност и брига за посао и професионалну каријеру 205 лекара и медицинских сестара и техничара, који су у нишком Клиничком центру, још на почетку епидемије били запослени на одређено време како би помогли у збрињавању и лечењу пацијената заражених Covidom-19, напокон је завршена. Сви они су, од данас и званично стално запослени у овој здравственој установи, а некима од њих, Уговоре о раду, уручио је лично новоизабрани директор Клиничког центра Ниш, проф. др Зоран Перишић.

Да држава Србије брине о младим  људима и о њиховим професионалним каријерама, али и да цени њихову храброст и жељу да буду од помоћи својој земљи и свим грађанима, показало се још једном и то на примеру,чак 205 медицинских радника нишког Клиничког центра.

Др Владана Николић Др Мирјана Ранђеловић Др Михајло Лазаревић
     
мт Младен Ранђеловић мт Иван Михајловић

Већ осам месеци, 116 лекара, 3 фармацеута и 86 медицинских сестара- техничара, раме уз раме са старијим колегама, на првим су линијама у борби против заразне болести Covid-19, те су сви они, како им је и обећано на последњем састанку са новоизабраним директором највеће здравствене установе терцијарног типа у региону, Проф. др Зораном Перишићем, након Уговора о раду на одређено време, који им је продужаван већ неколико пута, данас и званично награђени за свој труд и залагање.

Србија брине за своју децу и ово је прва у низу лепих вести, које ће наши хероји, који су први изашли да бране своје суграђане, пријатеље и родбину имати, јер за мене је важна и будућност, сем ове, односно будућности ових људи и будућност здравственог система Србије, изјавио је Проф. др Зоран Перишић и додао да ће сви запослени, који су данас потписали уговор, након завршетка борбе са коронавирусом, бити прераспоређени на друга радна места за која су се школовали, јер је јавно здравље свих грађана Србије, апсолутни приоритет.

За овај позитивни епилог и веома важну животну ствар пре свега, запослени лекари и сестре истакли су, да заслуге, пре свега заслужује директор који је одржао своје обећање, али и читаво руководство Клиничког центра Ниш, а након уручења Уговора, први човек КЦ Ниш најавио је и нова запошљавања.

- Ја ћу се као руководилац Клиничког центра Ниш трудити и надаље, да још нових, младих људи добије посао, али наравно да ћу се трудити, притом поштујући све принципе и правила о дужини радног стажа, да и сви који су до сада учествовали у борби против вируса, а имају уговор на одређено време и већ раде у нашој здравственој установи, добију стално запослење, нагласио је Проф. др Перишић.

     

Подсећамо, изградња нове Covid болнице у Крушевцу, ускоро се приводи крају, тако да ће већ друге половине месеца, у свом пуном капацитету бити спремна за пријем пацијената заражених корона вирусом  Sars- Cov-19. За потребе рада у тој болници, биће запослен чак 641 здравствени радник, а читава процедура око расписивања конкурса и одабира нових радника, поверена је управо нишком Клиничком центру, у коме кажу да се максимално труде да све буде завршено на време.

   

 

 

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш