ХУМАНОСТ НА ДЕЛУ - КЦ НИШ ОД ДАНАС „БОГАТИЈИ“ ЗА ДВА ЕКГ АПАРАТА КОЈИ ЋЕ СЛУЖИТИ ЗА ДИЈАГНОСТИКУ У ЦРВЕНОЈ ЗОНИ

Захваљујући максималаном ангажовању новоизабраног директора нишког Клиничког центра, проф. др Зорана Перишића и чланова Управе, Министарства здравља и државе,  али и неретко, изузетној друштвеној одговорности компанија и појединаца у граду на Нишави, квалитет пружених услуга пацијентима ове здравствене установе, свакодневно се унапређује, а медицинска опрема, констатно побољшава и надограђује.

Овога пута, захваљујући донацији нишке компаније „Delta Naissa“, највећа здравствена установа терцијарног типа у овом региону Србије, Клинички центар Ниш, у коме је од почетка епидемије заразне болести Covid-19, било хоспитализовано преко пет хиљада заражених пацијената и на десетине хиљада оних који то нису,од данас има на располагању још два апарата за електрокардиографију- ЕКГ апарата.

Због актуелне епидемиолошке ситуације, али и великог броја заражених пацијената који се тренутно лече у стационарном делу нове зграде КЦ Ниш, те апарате је први човек ове здравствене установе, проф. Перишић, определио управо за дијагностику тих болесника.

- Ова два ЕКГ апарата, марке „Schiller“, које су донирали људи великог срца из наше, нишке компаније, биће нам неопходни и од великог значаја забрзу дијагностику кардиолошких поремећаја код болесника који леже у Covid стационарном делу нове зграде, истакао је проф. др Зоран Перишић, директор КЦ Ниш. – Овом приликом желим наравно  да се захвалим компанији „Delta Naissa“ на донацији, као и да нагласим да ћемо и у наредном периоду чинити све, да додатно унапредимо квалитет пружања здравствених услуга за све грађане Србије, који гравитирају ка нишком Клиничком центру, додао је проф. др Перишић.

Координатор Covid стационарног дела КЦ Ниш, проф. др Борис Ђинђић, захвалио се генералном директору на помоћи која је свакако добродошла и то у правом тренутку и нагласио да је овај вид дијагностике, а због природе болести изазване вирусом Sars- Cov- 2, итекако битан за правоврмено увођење додатне терапије за све оне који имају, или код којих су се кардиолошки проблеми, манифестовали  тек по заражавању.

 

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш