МИНИСТАРСТВО ЗДРАВЉА И РФЗО ДОНИРАЛИ KЛИНИЧKОМ ЦЕНТРУ НИШ НОВИ АПАРАТ- “DIM EVAКUATOR"

Kлинички Центар у Нишу добио је данас,  значајну донацију Министарства Здравља Републике Србије и Републичког Фонда за здравствено осигурање, у виду опреме за извођење хируршких интервенција у ортопедији.

Ради се о тзв “DIM EVAКUATOR”, који се користе за евакуацију дима и аеросола, насталим  употребом електроножа током извођења отворених и ендоскопских ортопедских операција. На овај начин се, према речима стручњака, штити особље операционе сале  од физичких, хемијских и биолошких агенаса (укључујући и Corona вирус) који се налазе у диму и аеросол, насталим приликом  пресецања меког ткива и у току обраде коштаног ткива.

Тиме се значајно повећава безбедност извођења ортопедских хируршких интервенција, нарочито сада у току епидемије болести COVID-19 .

Према речима надлежних, донацијом и опремање операционих сала овим апаратима, оствариће се значајан напредак у погледу безбедности у свакодневном, ортопедском хируршком раду.

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш