НИШКИ ЖАНДАРМИ И ОВЕ ГОДИНЕ ДОНИРАЛИ ПАКЕТИЋЕ НАЈМЛАЂИМ ПАЦИЈЕНТИМА НИШКОГ КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА

Традиционално, девету годину заредом, нишки одред Жандармерије је и за ове новогодишње и божићне празнике, даривао поклон пакетиће малишанима који се тренутно лече на дечијим клиникама нишког Клиничког центра.

Као и претходних година, нишки Жандарми су и ове, прикупили средства за куповину новогодишњих поклона за болесну децу, која празничне дане проводе у постељама Дечије Интерне и Клинике за дечију хирургију Клиничког центра Ниш. Овога пута успели су да прибаве четрдесетак поклон пакетића, који ће бити подељени најмлађим пацијентима хематоонколошког одељења, дечије интерне и Клинике за дечију хирургију и ортопедију нишког Клиничког центра.

Како наводе у Управи нишког Клиничког центра, овај хумани гест жандарма, који је већ постао традиционалан, показује да ова установа, увек може да се ослони на њих

.

- То је један диван чин који ови момци чине за грађане Србије и када је тешко и када није, јер добро знамо кога зовемо када је тешко, али видимо да су они ту и када су деца и лепе ствари у питању, а уверен сам да ће наши најмлађи пацијенти, бити пресрећни када добију ове поклоне, без обзира што сада, због епидемиолошке ситуације, нису могли да се заједно фотографишу, изјавио је директор КЦ Ниш, проф. др Зоран Перишић. – Због свега што су учинили до сада за нашу Установу, наше пацијенте, али и нашу земљу, имам идеју, да ова деца, у којима се крију ко зна који таленти, насликају слике и цртеже које ће посветити момцима у униформама, а ми ћемо се потрудити, да то урамимо како доликује и да ти цртежи и уметничка дела, красе просторије нишког одреда Жандармерије, додао је проф. др Перишић.

У нишкој Жандармерији наводе да су на овај начин управо хтели да покажу да су, сем професионалних послова које обављају и друштвено одговорни.

- Желимо да покажемо хуманост и да желимо да помогнемо у сваком смислу, као и да смо за све наше грађане увек ту и на услузи, као и да ни ове године, наравно, нисмо заборавили на наше најмлађе, рекао је помоћник команданта нишког Одреда, потпуковник Иван Ваљаревић и додао, да су као и годинама уназад, наменски, у односу на број, пол и узраст хоспитализованих малишана, бирали поклоне.

И на самим Дечијим клиникама, нису крили задовољство због поновне акције Жандармерије.

- Ми имамо већ одличну сарадњу са Жандармеријом годинама, заједно учествујемо у спасавању и збрињавању деце приликом саобраћајних незгода и несрећа и драго ми је заиста што су ево, ове године нишки жандарми наменили пакетиће и пацијентима који су смештени код нас, истакла је проф. др Анђелка Славковић, директорка Клинике за дечију хирургију и додала, да без обзира на тешку ситуацију, када је у питању епидемија Ковида- 19, ово само доказује да узајамно могу да рачунају сваку помоћ која буде била потребна.

До сада су полицијски службеници Одреда, током година прикупили више од милион и по динара за Дечије клинике нишког Клиничког центра, а како кажу, у плану је да и у наредном периоду наставе са оваквим акцијама.

     
     
     

 

Галерија
фотографија

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш