ЈОШ НОВОГОДИШЊИХ ИЗНЕНАЂЕЊА ЗА НАЈМЛАЂЕ ПАЦИЈЕНТЕ КЦ НИШ- ЕДУКАЦИОНИ ФОРУМ ЦЕНТАР УРУЧИО ПОКЛОНЕ ЗА МАЛИШАНЕ ОБОЛЕЛЕ ОД МАЛИГНИХ БОЛЕСТИ

Нишки “Едукациони форум центар“, већ трећу годину заредом, у духу новогодишњих и божићних празника, након организоване хуманитарне акције прикупљања помоћи, обрадовао је данас све малишане, који се лече од неке врсте малигнитета на Одељењу дечије хематоонкологије нишког Клиничког центра.

Око тридесетак поклон пакетића, пажљиво одабраних и направљених од стране чланова Удружења „Едукациони форум центар Ниш“, испоручено је данас надлежнима на Одељењу дечије хематоонкологије Клиничког центра Ниш, који ће, због епидемиолошке ситуације, дарове лично предати свим малишанима који су тренутно хоспитализовани на Клиници, али и онима који овде, свакодневно долазе на терапију.

Овај хумани чин и доброту чланова Удружења, поздравио је и први човек највеће здравствене установе терцијарног типа у региону, Клиничког центра Ниш, проф. др Зоран Перишић. Рекао је, да је ово прави начин да се свој деци, а поготово оној која се тренутно лече на Клиници, покаже да, сем њих, медицинског особља и лекара, има још људи, који брину о њима и њиховим жељама.

- Добри људи, добри људи који желе да поделе оно што имају и да дају деци, која су болесна и притиснута неком муком и њихови родитељи, да врате осмех на њихово лице и верујте, да када та деца добију пакетиће, њихови изрази лице, то је нешто што се тешко може описати, изјавио је проф. др Перишић, који се захавалио свима који учествују у оваквим акцијама. – Ми имамо свега овде што је потребно за лечење деце, али та лепа реч, тај гест, то је оно што је потребно и њима и њиховим родитељима и зато се надам да ће и у наредном периоду, бити све више одговорних људи и компанија који ће се водити овим примером, додао је он.

И председница Удружења, Људмила Ристић Миладиновић, која је и сама, као родитељ, прошла кроз један дуг период лечења свог сина, истиче колика је важност оваквих акција и хуманих дела.

- Моје дете је лечено овде, на дечијој хематоонкологији нишког Клиничког центра, чак седам месеци, а касније након тога и у иностранству и могу да кажем, да дугујем једну огромну захвалност целокупном особљу, које је чинило све да излечи моје дете, али и да нам боравак овде учини лакшим, тако да и сама знам, колико овакве ствари значе дечици која су болесна и која дане проводе у болници, поготово за време празника, навела је Људмила.

Према речима начелнице хематоонколошког одељења Клинике за дечије интерне болести, проф. др Гордане Костић, тренутно је хоспитализовано деветоро деце, али константно циркулише око 20- ак малишана, који се лече од неког облика малигнитета.

- Захваљујем се у име својих колега на овом лепом гесту и на лепим речима и хоћу да кажем, да ми, као здрваствени радници, чинимо све да наше пацијенте испратимо кући здраве, али и да за време њиховог боравка овде, нашим понашањем учинимо да измамимо њихове осмехе, истакла је проф. Костић.

Удружење „Едукациони форум центар Ниш“, према речима чланова, постоји 16 година и њихов заједнички циљ је да се баве хуманитарним радом и да помажу на разне начине, свима, којима је помоћ потребна.


- На овај начин желимо да покажемо малишанима, малим борцима и херојима да нису сами и да има пуно нас који мислимо на њих, не само у време празника, већ стално, тако да ћемо се трудити да то чинимо и интензивније убудуће, појаснила је Катарина Табаковић, чланица Удруђења.

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш