СВЕ СПРЕМНО ЗА ПОЧЕТАK ВАKЦИНАЦИЈЕ У УKЦ НИШ

Данас и сутра (12. - 13.02.2021.), сви грађани Ниша и околних места, који су се путем Е- управе пријавили за имунизацију, вакцину против заразне болести Цовид-19, моћи ће да приме и на неком од пунктова нишког Универзитетског клиничког центра. Према речима надлежних, све је спремно за пријем, општи преглед и сам чин вакцинације, а по унапред утврђеном плану, у ова два дана, биће апликовано 600 доза цепива, по три стотине дневно.

Према упутству Министарства здравља, у УKЦ Ниш, формирана су 3 вакцинациона пункта, која су распоређена у Стома центру поред старе зграде хирургије, у простору Центра за медицинску биохемију и у згради Центра за заштиту менталног здравља.

Оно што је најважније, истакли су у УKЦ Ниш,  јесте да су потпуно спремни и за овај вид, здравствене заштите и пружања медицинских услуга и да је управо због тога, још пре две недеље, формирано 20 тимова, који ће обављати вакцинацију, регистрацију, упис у електронску базу итд., све време док траје имунизација становништва и док буде било потребе за то.

По распореду који је доставила Е- управа,  вакцинација ће се на наведеним пунктовима Универзитетског клиничког центра Ниш, спроводити данас и сутра, у периоду од 10 до 15 часова.

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш