ОДЛИЧАН ОДЗИВ СТАНОВНИШТВА ЗА ИМУНИЗАЦИЈУ У УКЦ НИШ - ПРЕКО 95 ОДСТО ПРИЈАВЉЕНИХ ГРАЂАНА, ПРИМИЛО ВАКЦИНУ НА НЕКОМ ОД ПУНКТОВА УСТАНОВЕ

На три вакцинациона пункта формирана у нишком Универзитетском клиничком центру, јуче и данас, од уписаних шест стотина, вакцину је примило чак 545 грађана Ниша и околине, што је према речима надлежних у епидемиолошкој служби установе, заиста одличан одзив. Наводе и да је изузетно значајно, посебно за УКЦ Ниш, као највећу здравствену установу терцијарног типа у региону, то да је дводневна имунизација протекла без икаквих проблема и да је организација била беспрекорна.

Као што је и било планирано, готово сви грађани Ниша и околине, који су се путем Е- управе пријавили за имунизацију вакцином против заразне болести Цовид-19, кинеске компаније "Синофарм", вакцинисали су се на неком од пунктова нишког Универзитетског клиничког центра, а сам процес вакцинације текао је по плану, тачно на време и по унапред утврђеном распореду. Оно што је битно, истичу лекари, јесте да ни јуче ни данас, није било нежељених реакција код вакцинисаних грађана.

У Управи УКЦ Ниш, истакли су, да се отварањем нових пунктова у тој установи, али и другим болницама широм Србије, свим грађанима, пружа могућност да се што већи број њих, што пре вакцинише и тиме, захваљујући држави, која свакодневно обезбеђује нове количине доза цепива, допринесу борби за гашење епидемије коронавируса у нашој земљи.

Подсећања ради, према упутству Министарства здравља, у УКЦ Ниш, формирана су 3 вакцинациона пункта, која су била  распоређена у Стома центру поред старе зграде хирургије, у простору Центра за медицинску биохемију и у згради Центра за заштиту менталног здравља. Тим поводом, формирано је 20 тимова, који ће и убудуће обављати вакцинацију, регистрацију и упис у електронску базу података, све време док траје имунизација становништва и док буде било потребе за то.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш