ОБАВЕШТЕЊЕ - 3. СПРАТ У НОВОЈ ЗГРАДИ НИШКОГ УНИВЕРЗИТЕТСКОГ КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА ПОНОВО ПОСТАЈЕ ЦРВЕНА КОВИД ЗОНА

Након стручног колегијума Управе Универзитетског клиничког центра Ниш, одржаног данас, 06. марта 2021. године, а због актуелне, неповољне епидемиолошке ситуације у Нишу и региону јужне и југоисточне Србије, донета је одлука, да се трећи спрат у новој згради УКЦ Ниш, врати у ковид режим рада и да се капацитети на том спрату, у пуном обиму, поново користе за збрињавање пацијената заражених вирусом Сарс- Kов- 2.

Нишки Универзитетски клинички центар ће и надаље збрињавати и лечити сва ургентна и најтежа стања, свих пацијената из региона који гравитирају ка овој здравственој установи.

УКЦ Ниш, као највећа здравствена установа терцијарног типа јужно од Београда, располаже свим техничким и људским ресурсима и потпуно је спремна да одговори на све изазове, у овим тешким временима, изазваним епидемијом Ковид- 19.

Подсећамо, да се пацијенти заражени коронавирусом збрињавају и у простору Клинике за инфективне болести, 4. спрату нове зграде УКЦ Ниш, као и на нултом спрату, где је смештена интензивна нега, за пацијенте чије здравствено стање захтева интензивно лечење.

С поштовањем,
Управа УКЦ Ниш

 

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш