САОПШТЕЊЕ

Са великом тугом, неверицом и жаљењем примили смо вест да је наш млади колега доктор Бобан Рајковић преминуо у Ковид болници у Батајници.  Наш млади колега је примљен у УKЦ Ниш као један од најбољих дипломаца Медицинског факултета у Нишу и започео је са радом на Kлиници за гастроентерологију и хепатологију пре 2 године. У априлу и мају прошле године је био укљчен у лечење ковид пацијената након чега је наставио рад на матичној клиници и није имао даљи контакт са ковид позитивним пацијентима. На жалост, крајем децембра прошле године је дијагностикована акутна и веома тешка болест јетре, због чега је почетком јануара ове године упућен на даље лечење и дијагностику у УKЦ Србије.

Његове колеге су биле стално у контакту са њим. Средином фебруара је утврђено да је позитиван на вирус Ковид 19 након чега је пребачен у Ковид болницу у Батајници, где је и преминуо пре два дана. Изгубили смо вредног и перспективног младог доктора и саучествујемо у болу његове породице.

Управа УКЦ Ниш

 

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш