ОДЛИЧАН ОДЗИВ СТАНОВНИШТВА ИЗ РИЗИЧНИХ ЗДРАВСТВЕНИХ ГРУПА ЗА ИМУНИЗАЦИЈУ У УКЦ НИШ- ГОТОВО ДВЕ СТОТИНЕ ПРИЈАВЉЕНИХ ГРАЂАНА ПРИМИЛО ВАКЦИНУ ОВОГ ВИКЕНДА

На вакцинационом пункту у Ургентном центру нишког Универзитетског клиничког центра, формираном да сваког викенда буде на располагању грађанима који из одређених здравствених разлога, вакцину нису могли да приме на другим пунктовима, овог викенда, у суботу и недељу, вакцинисано је чак 194 грађана из Ниша и са југа и југоистока земље.

Према извештају дежурних медицинских екипа и епидемиолошког тима нишког УКЦ, од укупног броја вакцинисаних, код 3 особе, јавила се веома блага реакција након примања дозе, те су они после једночасовног задржавања и додатних прегледа, отпуштени кући. Једна пацијенткиња, код које се после апликовања вакцине, јавила алергијска реакција, у виду отока и црвенила, предострожности ради, задржана је преко ноћи у нишком Универзитетском клиничком центру, те је и она након опсервације, јутрос у добром општем стању, отпуштена кући.

Како кажу надлежни у епидемиолошкој служби установе, од дана објављивања почетка ове акције, интересовање је заиста одлично, а овакав одзив је и више него задовољавајући, посебно због тога, што је све добро организовано, те нема ни гужве ни чекања.

На број телефона, објављен још пре неколико дана, до сада се пријавило више стотина грађана из читавог региона. Сви они већ имају своје термине и сви ће примити вакцину произвођача за кога су се одлучили, као што је и најављено у Управи УКЦ Ниш. Дводневна имунизација у УКЦ Ниш, протекла је без икаквих проблема, а према речима грађана који су примили вакцину, организација је била беспрекорна.

Подсећамо, циљ акције је да приликом имунизације грађана који спадају у ризичну категорију, сви они буду под „будним оком“ епидемиолошких и анестезиолошких тимова највеће здравствене установе терцијарног типа у региону- УКЦ Ниш, а у сваком тренутку, за консултације, уколико то буде потребно, доступни су и хематолози. Према прописаним правилима струке и како би се избегле све евентуалне непредвиђене околоности, свако од вакцинисаних грађана, након примања вакцине, сат времена проводи у Ургентном центру, где им је обезбеђена комплетна медицинска помоћ, ако се укаже потреба за то.

Број телефона дежурне епидемиолошке службе УКЦ Ниш 066/805 15 47 биће активан и у наредном периоду и сви заинтересовани грађани из региона јужне и југоисточне Србиј, могу позвати и заказати термин вакцинације. Целокупно особље и медицинске екипе нишког Универзитетског клиничког центра, спремне су и у приправности, да све протекне на најбезбеднији и најбржи начин.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш