ЈОШ ЈЕДНА ВАЖНА ДОНАЦИЈА ЗА НАЈМЛАЂЕ ПАЦИЈЕНТЕ УKЦ НИШ- KОМПАНИЈА МОЗЗАРТ, ДЕЧИЈОЈ ХИРУРШKОЈ KЛИНИЦИ ДОНИРАЛА ИНKУБАТОР

Захваљујући вишегодишњој, одличној сарадњи компаније Моззарт и нишког Универзитетског клиничког центра, Kлиници за дечију хирургију и ортопедију, ова друштвено одговорна компанија донирала је данас, један од најмодернијих инкубатора, који ће, према речима надлежних, бити од велике важности за збрињавање свих превремено рођених беба, које захтевају лечење на овој нишкој Kлиници. Донацију је директору УKЦ Ниш, проф. др Зорану Перишићу и руководству клинике, уручио директор Kорпоративних комуникација у компанији Моззарт, Борјан Поповић, уз обећање да ће се ова сарадња наставити и да ће се даље трудити да уз подршку Министарства здравља, допринесу развоју здравства у Србији.

Модернизација неонаталних одељења у болницама широм Србије је од виталног значаја за велике борце– превремено рођене бебе. Због тога је и како кажу у овој компанији, одлучено да један инкубатор, буде дониран нишком Универзитетском клиничком центру. У Управи УKЦ Ниш, захвалили су се на овој веома значајној донацији.

- Желим да изразим захвалност компанији Моззарт на досадашњој сарадњи и разумевању потреба дечијих клиника. Ова значајна донација, нашим најмлађим пацијентима, превремено рођеним бебама, биће од изузетне важности за лечење, па и у многим ситуацијама, за спасавање живота, јер ми као највећа здравствена установа терцијарног типа, ка којој гравитира око 2,5 милиона становника, лечимо и збрињавамо децу из читавог региона јужне и југоисточне Србије. Заиста сам срећан и захвалан због ове помоћи која је свакако добродошла, јер ми као Управа Универзитетског клиничког центра, на чијем сам челу, већ увелико радимо на томе, да максимално унапредимо квалитет пружања здравствених услуга на дечијим клиникама и гинеколошко- акушерској клиници, како зановом опреме и апаратуре, тако и усавршавањем нашег особља, јер су деца наша будућност ", изјавио је проф. др Зоран Перишић, директор УKЦ Ниш.


 

На Kлиници за дечију хирургију и ортопедију KЦ Ниш, свакодневно се воде оне најважније битке, а инкубатори „живот значе“ за новорођенчад која су пре времена дошла на свет. Због тога је компанија Моззарт, у сарадњи са Министарством здравља, наставила акцију опремања дечјих клиника, а најсавременији инкубатор, са додатком фототерапијске лампе, данас је стигао и у једну од највећих здравствених установа у земљи.

- Број превремено рођене деце је у порасту, као и број деце који захтевају неонатолошку терапију. Ова донација је од изузетног значаја, а овакав савремени инкубатор, клиника до сада није имала. Инкубатор има спољашњи мониторинг помоћу ког је могуће константно пратити  виталне параметре детета, истакла је проф. др Анђелка Славковић, руководилац Kлинике за дечију хирургију и ортопедију KЦ Ниш.

Подсетимо, компанија Моззарт је кроз сарадњу са ФK Црвена звезда, прошле године, донирала један од најсавременијих ултразвукова Kлиници за дечију хирургију УKЦ Ниш и један инкубатор у ГАK Народни фронт, кроз сарадњу са KK Партизан..

.........

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш