САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Због прогресивног погоршања респираторне функције и јако тешког општег стања, у понедељак 26.04.2021., преведена је у јединицу интензивне неге Клинике за анестезију и интезивну терапију, трудница П.М. стара 27 година.

Од пријема у јединицу интезивне неге, пацијенткиња је била под непрекидним надзором и третманом мултидисциплинарног тима лекара УКЦ Ниш.

Трудница је 26.04.2021.године порођена природним путем, у контролисаним условима у јединици интензивне неге Клинике за анестезију и интезивну терапију. Родила је витално дете женског пола које је одмах пребачено у неонатолошки блок Клинике за дечије интерне болести.

Дан након порођаја, долази до погоршања животних функција и тешког поремећаја коагулативног статуса као и наглог престанка бубрежне и функције јетре. И поред интензивног лечења од стране мултидисциплинарног тима лекара, дошло је до смртног исхода и пацијенткиња је преминула у четвртак 29.04.2021. у 7,20.

Беба се налази у потпуно задовољавајућем здравственом стању, негативна је на Ковид-19, и под непрекидним надзором лекара је.

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш