У болести је увек потребна подршка и помоћ

Удружење Едукациони форум центар Ниш, обрадовало је Ускршњим поклонима, децу која се лече од малигних болести на Дечјој хематоонкологији УКЦ Ниш. Поред поклона , деца која се тренутно налазе на овој клиници са прозора својих болничких соба, имала су прилику да одгледају краћу представу глумаца Позоришта лутака у Нишу.

„Ми смо и данас желели да малишанима кажемо и покажемо да смо уз њих да мислимо на њих, да им пожелимо срећне празнике и да им улепшамо најрадоснији празник. Ове године одазвао се највећи број донатора те су тако и поклони за децу најлепши до сада „- кажу у Едукационом центру Ниш.

Овај гест пре свега деци много значи истакла је руководилац Клинике за дечје интерне болести УКЦ Ниш проф.др Емилија Голубовић.

“Када дете у време било ког празника буде у болници, то је за њега велико оптерећење. Оваква акција унесе мало радости и промени болнички дан , а то има велику важност за наше пацијенте“- рекла је проф.др Голубовић.

Захваливши се представницима Едукационог форума из Ниша који су својом жељом успели да деци улепшају предстојеће празнике, директор УКЦ Ниш проф.др Зоран Перишић је рекао да су овакви „поклони“ нешто што нема цену.

„У болести је увек потребна подршка и помоћ.Та подршка прво долази од породице, наравно долази и од здравственог система,а ево долази и од добрих људи који желе да помогну деци и да се нађу људима којима је тешко. Деца су срећна, а када су деца срећна и ми смо срећни.“- рекао је проф.др Перишић.

Проф.др Гордана Костић, начелница хематоонкологије УКЦ Ниш истакла је да има доста хуманих људи и организација које помажу и донирају хематоонкологију и захвалила се на томе.

На одељењу хематоонкологије Клинике за дечје интерне болести, тренутно се лечи деветнаест малишана. Најмлађи пацијент има мање од годину дана.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш