СРЕДСТВИМА МИНИСТАРСТВА ЗДРАВЉА, ЗАНОВЉЕНИ БОЛЕСНИЧKИ KРЕВЕТИ НА ДЕЧИЈИМ KЛИНИKАМА

Средствима Министарства здравља Републике Србије, зановљени су болеснички кревети на клиникама за дечију хирургију и ортопедију и дечијој интерној клиници .

На клиникама на којима се лече најмлађи пацијенти, 25 болесничких кревета старих и више деценија, заменили су електрично подесиви кревети прилагођени предшколској деци. Нови кревети опремљени су широким спектром софистицираних функција и стога се могу користити и у јединицама интезивне неге што је случај са Kлиником за дечију хирургију и ортопедију.

Према речима др Живојина Спасића руководиоца Kлинике за дечију хирургију и ортопедију, кревети који су замењени су стари неколико деценија и њихова замена је била неопходна.


„Савремени хидраулични кревети који су стигли захваљујући Министарству здравља,омогућавају потпуни приступ особља пацијентима са свих страна као и одговарајуће позиционирање пацијента електричним моторима уграђеним у исте. Транспарентне и алуминијумске странице обезбеђују визуелни контакт с пацијентом и лако одржавање и дезинфекцију “, појашњава др Спасић.

15 кревета опредељено је за пацијенте Kлинике за дечије интерне болести и 10 за пацијенте Kлинике за дечију хирургију и ортопедију, а према речима др Спасића, ускоро се очекује да и остале болничке постеље на клиникама за лечење деце, буду замењене адекватним креветима који ће својим дизајном омогућити најмлађим пацијентима сталну интеракцију са околином, при чему су им родитељи и особље увек у близини што је и за пацијенте и за медицинско особље од изузетне важности.


 

Такође, 10 нових савремених лежајева добила је и Kлиника за кардиохирургију.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш