НАСТАЉА СЕ ЗАНАВЉАЊЕ ОПРЕМЕ НА КЛИНИЦИ ЗА ГИНЕКОЛОГИЈУ И АКУШЕРСТВО

Компанија “Johnson electic” наставила је праксу помоћи здравственом систему у Нишу. Клиника за гинекологију и акушерство, добила је донацију у виду два гинеколошка стола и савременог апарата за кардиотокографију.

Према речима руководиоца Клинике за гинекологију и акушерство доц.др Дејана Митића, опрема коју је ова друштвено одговорна фирма донирала ГАК-у је од изузетног значаја , имајући у виду да се у занављање опреме на овопј клиници није улагало у претходној деценији.

„ Гинеколошки столови које имамо на клиници су углавном стари преко педесет година и сваки нови сто који обезбедимо је корак напред. Директор УКЦ је препознао значај модернизације Клинике за гинекологију и ми смо му неизмерно захвални на труду који се улаже како би пацијенткиње које користе услуге наше клинике, имале квалитетнију услугу и пријатнији боравак на клиници . Такође, део донације је и КТГ апарат или савремен апарат за кардиотокографију који је есенцијални апарат у сваком модерном породилишту“, истиче доц. др Дејан Митић.

Да је идеја да нишка Клиника за гинекологију и акушерство у наредном периоду буде понос УКЦ, каже и директор Универзитетског клиничког центра Ниш проф.др Зоран Перишић.

„Сматрам здравствену заштиту жена и деце најважнијим сегментом рада УКЦ Ниш и моја обавеза као директора је да учиним све да се поправе услови на овој клиници који морају да буду бољи. Наредне године ћемо пуно радити на поправљању услова, а што се тиче опреме она ће стизати како од Министарства здравља тако и од одговорних компанија и појединаца. “Johnson electic” нам је овом донацијом по ко зна који пут изашао у сусрет и издваја се као компанија која највише даје за здравство нашега града“, рекао је проф.Перишић приликом данашњег сусрета са директором “Johnson electic” у Нишу Сашом Младеновићем.

Директор “Johnson electic” у Нишу Саша Младеновић истакао је да је у претходних осам година ,компанија на чијем се челу налази, увек подржавала локалну заједницу кроз бројне донације и подршку хуманитарних акција.

„Сматрамо да подршком локалне заједнице подржавамо своје запослене и њихове породице. У компанији имамо и посебан програм подршке локалне заједнице с циљем да младим људима учинимо лепшим живот у заједници у којој живе. Ова донација УКЦ-у сигурно није ни прва али ни последња акција којом ћемо да помогнемо здравствени систем у Нишу. Изузетна ми је част што можемо да донирамо део потребне опреме гинекологији јер од 2000 радника колико броји наша компанија, сигурно ће и неке од наших запослених жена у колективу користити здравствене услуге ове клинике“, истакао је Младеновић.

Гинеколошки столови и КТГ апарат који је донирала компанија “Johnson electic” распоређени су у радној амбуланти клинике и одељењу за лечење стерилитета.

Иначе, на Клиници за гинекологију и акушерство, годишње се реализује око 250 циклуса вантелесног оплођења, а од почетка 2021.године до данас обављено је 3150 порођаја.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш