И ЗА БОЖИЋ ДАРОВИ НАЈМЛАЂИМ ПАЦИЈЕНТИМА УКЦ НИШ

Скупштинa града Ниша у сарадњи са управом Универзитетског клиничког центра Ниш, божићним пакетићима обрадовала је на данашњи дан пацијенте дечијих клиника који најрадоснији хришћански празник проводе у болници.

Малишанима на Клиници за дечије интерне болести и Клиници за дечију хирургију, уз жеље да што пре оздраве, божићне дарове уручили су председник градског парламента Бобан Џунић и директор УКЦ Ниш проф.др Зоран Перишић.

„Од срца свој деци желим здравље првенствено. Малишанима којима смо данас донели поклоне, желим да сваки наредни празник дочекају здрави у свом дому. Уз помоћ лекара УКЦ Ниш ја не сумњам да ће тако и бити и овом приликом се и медицинском особљу захваљујем на бризи и пожртвованости за све пацијенте“, истакао је председник Скупштине града Ниша Бобан Џунић.

„Оно што јесте наша мисија јесте да бринемо о деци и да их лечимо али се наш задатак не завршава на томе да им дато лек, место у болници и здравствену негу. Потребно је нешто више, а управо ово је то нешто више. У договору са председником Скупштине града прикупили смо средства и обезбедили 50 пакетића за сву децу која су тренутно на некој од дечијих клиника. Тај дечији осмех који видимо када са пакетићем уђемо у болесничку собу је неописив и највећи дар. Управо то је ситуација која медицнском особљу даје снаге у раду који ни мало није лак“,истакао је директор УКЦ Ниш проф.др Зоран Перишић напоменувши да руководство УКЦ Ниш уз максималну подршку Министарства здравља, чини све како би се квалитет лечења у УКЦ Ниш подигао на највиши ниво, а поготово на клиникама где се лече деца.

   

На Клиници за дечије интерне болести, у дане празника су углавном хронични пацијенти и они који су се разболели током празника, каже руководилац ове клинике проф.др Љиљана Пејчић.

„Боравак у болници у време празника није пријатан ни одраслима ни деци. Ови празници су време даривања и овакве акције деци која морају да их проводе у болници, пружају сасвим другачији доживљај боравка у болници. Ово ће им оплемнити и олакшати те дане које морају да проведу на клиници“, рекла је проф.др Пејчић и изразила захвалност свим донаторима али и свим запосленима у УКЦ Ниш који празнике проводе радно, бринући о пацијентима.

„Сви смо били деца и знамо да ни једно дете не воли да иде код лекара, ова и сличне акције су сјајан начин да то делимично променимо, а деци која проводе празничне дане у болници те дане бар мало олакшамо и улепшамо“, сложио се и руководилац Клинике за дечију хирургију др Живојин Спасић

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш