НАЈВИШЕ ГРАДСКО ПРИЗНАЊЕ НАГРАДА „11.ЈАНУАР“ ОВЕ ГОДИНЕ У РУКАМА ДР МИЛАНА ЛАЗАРЕВИЋА

Највише признање града, награда „11.јануар“, уручена је данас на свечаној седници Скупштине града Ниша, и једином специјалисти трансфузијске медицине у УКЦ  Ниш др Милану Лазаревићу. Награду је др Милану Лазаревићу , по традицији уручио председник градског парламента и председник Комисије за доделу овог признања Бобан Џунић.

Како је раније саопштено у образложењу комисије за доделу награде , др  Лазаревић је формирао прво и за сада једино одељење за екстракорпоралну циркулацију и хемостазу ван Београда. На овај начин грађанима Ниша, али и свим грађанима са југа Србије омогућене су нове и веома сложене и компликоване услуге и процедуре, које су значајно подигле ниво и квалитет рада, не само на Клиници за кардиохирургију чији је др Лазаревић лекар, већ и целом КЦ Ниш.

Резултат иновација др Лазаревића је и значајно нижа стопа компликација и морталитета код болесника, који се подвргавају најсложенијим хирушким процедурама.

Признање “11. јануар” је највише признање Града Ниша, које се додељује за изузетна достигнућа која афирмишу град у привредним, друштвеним и другим областима. Награда се састоји од дипломе статуета „Ослободиоцима Града Ниша“ и новчаног износа и може се доделити појединцу или правном лицу , појединачно или заједнички, без обзира на време и област достигнућа.

Комисију за доделу награда Града Ниша чине Председник Скупштине Града Ниша, који је по функцији и председник Комисије Бобан Џунић, градоначелница Града Ниша Драгана Сотировски, представник Универзотет у Нишу, представни Епархије нишке и представник Војске, који је у овом случају био мајор Милош Димитријевић.

Ове године , комисији је пристигло 24 предлога за награду– 7 за колективе и 17 за појединце.

Награда „11. јануар“ , установљена је 1995.године и уручује се сваке године на дан ослобођења Ниша од Турака.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш