ТРАДИЦИОНАЛНО НИШКА ЖАНДАРМЕРИЈА ДАРОВИМА ОБРАДОВАЛА НАЈМЛАЂЕ ПАЦИЈЕНТЕ

Пуну деценију, нишки одред Жандармерије поводом новогодишњих и божићних празника, дарује поклон пакетиће малишанима који се лече на Одељењу хематоонкологије и Клиниици за дечију хирургију и ортопедију нишког Клиничког центрa.

Већ десет година нишки жандарми прикупљају средства за куповину новогодишњих поклона за болесну децу која празничне дане проводе у болесничкој постељи на дечијим клиникама УКЦ Ниш. Ове године обезбедили су 41 персонализовани пакетић за децу која се лече на одељењу дечије хематоонкологије и 13 пакетића за децу која су тренутно хоспитализована на Клиници за хирургију и ортопедију.

„Ово је наставак сарадње коју ми имамо са Универзитетским клиничким центром и дечијим клиникама, а која се огледала у активној помоћи годинама уназад. Поред пакетића за децу, и данас смо донели део опреме односно штампач који ће бити од користи свима на клиници. То је традиција и она ће свакако бити настављена“, рекао је у име нишких Жандарма Ненад Костадиновић који је данас са својим колегама обрадовао малишане .

Професорка Јелена Војиновић, помоћник директора Клинике за дечије интерне болести, изразила је захвалност нишком одреду Жандармерије који целу деценију о најрадосније празнике мисли на болесну децу .Она каже да је сваки дар јако важан и да деци која празнике које би требало проводити у својим домовима проводе у болници, на овај начин уливамо осећај да неко мисли на њих и учимо их хуманости.

„Ово је диван гест и знам да ће јако обрадовати децу.Оно што је важније јесте да ови људи током целе године мисле на нас. Када год нам је потребна помоћ , они су ту да нам помогну и ја им у име свих пацијената и свих запослених изражавам најдубљу захвалност. Дечијим клиникама УКЦ Ниш гравитира око пола милиона деце из овог дела Србије и нама је свака помоћ драгоцена“,истакла је проф.др Јелена Војиновић .

Да ће поклони обрадовати децу, сложио се и др Милан Бојановић дечији хирург који каже да је сваки знак пажње ка деци која празнике проводе у болници вишеструко вредан.

Директор највеће здравствене установе терцијарног нивоа здравствене заштите у овом делу Србије УКЦ Ниш, проф.др Зоран Перишић каже да пуних десет година имамо прилику да кроз ову акцију видимо и ону другу, нежнију страну људи који чувају ред, мир и сигурност свих нас.

„ Сваки пакетић је персонализован. Ови људи су сваки пакетић правили засебно, гледајући пол и узраст наших малих пацијената и уложили пуно љубави у то. Управо то је оно што је највредније и неизмерно смо им захвални на томе. Наша професионална дужност је да пацијентима дамо најбољу здравствену негу али и да уз помоћ пријатеља попут нишке Жандармерије, испунимо људску дужност, а то је да најважнија популација-деца, увек имају осмех на лицу као што је то случај данас“, рекао је приликом данашње акције директор Универзитетског клиничког центра Ниш проф.др Зоран Перишић, најавивши нове активности са припадницима ове елитне полицијске јединице.

     
   
     

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш