ЈОШ ЈЕДНА ДОНАЦИЈА ДЕЧИЈИМ КЛИНИКАМА

Градска општина „Црвени крст“ донирала је Клиници за дечију хирургију и ортопедију, ТВ пријемник.

„Задовољство ми је што градска општина Црвени крст може да бар мало допринесе да деца која се лече на овој клиници уз цртане филмове и образовни програм, скрену мисли са проблема због ког се и налазе у болници“, рекао је приликом уручења поклона руководству Клинике за дечиј хирургију и ортопедију, председник градске општине „Црвени крст“ Мирослав Милутиновић. Милутиновић је најавио да је ова општина припремила поклоне за још неке клинике који ће бити уручени у наредном периоду.

Захваливши се општини „Црвени крст“ на поклону, директор Универзитетског клиничког центра Ниш проф.др Зоран Перишић истакао је да је мисија свих одраслих иста-да деци буде боље.

„Ово је једна од најзначајних клиника Универзитетског клиничког центра због популације коју покривају. Управо због значаја оних клиника на којима се лече деца, руководство УКЦ има доста планова за њих. Ускоро ће дечије клинике добити и свој скенер и два премијум рендген апарата . Биће обједињено све оно што је важно за лечење деце“, најавио је проф.Перишић поновивши да је у тој намери сигурно важна и помоћ пријатеља попут ове данашње.

„Свака акција која употпуњује време болесној деци је добродошла. Надам се да ће оваквих акција бити још и да ћемо деци која бораве код нас на клиници олакшати болничке дане“, рекао је доц.др Живојин Спасић.

.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш