Хуманитарна акција студената Медицинског и Електронског факултета Универзитета у Нишу

Поводом обележавања славе Свети Сава, студенти Медицинског и Електронског факултета из Ниша даривали су пакетиће најмлађим пацијентима Универзитетског клиничког центра Ниш.

Да је мисија свих нас да деца буду срећна сваког дана и у свим приликама, доказали су студенти Медицинског и Електронског факултета Универзитета у Нишу. Чланови осам студентских организација, обезбедили су пакетиће за сву децу која се у овом моменту лече на неком од одељења Клинике за дечије интерне болести.

Према речима председнице Студентског Парламента Медицинског факултета у Нишу Александре Илић, ово није прва акција овог типа.

“Осим УКЦ Ниш, у дане новогодишњих И божићних празника, даривали смо децу скоро свих установа социјалне заштите у граду. Циљ акције је улепшавање празника малишанима као и подршка у борби кроз коју деца на лечењу пролазе“, каже Илић.

Организације које су учествовале у акцији су : СУМФ- Студентска Унија Медицинског факултета, ИФМСА-Себиа ЛК НИш- Комитет за међународну сарадњу студената медицине, НиПСА- Асоцијација студената Фармације- Ниш, СПЕФ - Студентски парламент Електронског факултета Ниш, СИЦЕФ - Студентски иновациони центар Електронског факултета Ниш, БЕСТ Нис- Удружење студената технике Европе-Ниш, ЕЕСТЕЦ ЛЦ Нис - Удружење студената електронике Европе И ССЕФ- Савез студената Електронског факултета.

.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш