ЈОШ ЈЕДНА НАГРАДА ЗА ЛЕКАРА УНИВЕРЗИТЕТСКОГ КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА НИШ

Поводом прославе Дана државности у знак сећања на 15. фебруар 1835, када је донет Сретењски устав, као и 15. фебруар 1804. када је почео Први српски устанак, председник Србије Александар Вучић традиционално је уручио награде и признања заслужним појединцима и институацијама.

И ове године, једно од признања, припало је лекару Универзитетског клиничког центра Ниш. Ове године Златну медаљу за изузетне заслуге у спречавању ширења ковида 19 добио је проф. др Борис Ђинђић, специјалиста интерне медицине у Универзитетском клиничком центру Ниш, начелник ковид стационара у Ковид болници Крушевац.

Проф. Ђинђић рођен је 1970 год. у Крушевцу. Ради као професор на Институту за патофизиологију, Медицинског факултета у Нишу и као интерниста на Клиници за Кардиологију УКЦ Ниш. Докторску дисертацију из области липидологије и дијабетологије одбранио је на Медицинском факултету у Нишу. Предавач је на предметима „Медицинска информатика“, „Патофизиологија“ и „Увод у методологију научноистраживачког рада“. Добитник је Јубиларне награде Српског Лекарског Друштва у Нишу за изузетан допринос развоју медицинске науке и струке и Јубиларне награде поводом 50 година постојања Медицинског факултета у Нишу за послове уређивања и издаваштва. Проф. Ђинђић је председник Регионалне лекарске коморе за југоисточну Србију , аутор је већег броја радова и поглавља у стручној литератури, а од 2010. године је уредник часописа Аcta Medica Medinae чији је издавач Српско лекарско друштво.

Од почетка пандемије, проф.Ђинђић је један од лекара УКЦ Ниш који ради са пацијентима оболелим од ковида.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш