ОД 1.МАРТА НОВА ПРЕВЕНТИВНА АКЦИЈА СКРИНИНГА ДОЈКЕ

С циљем превенције рака дојке и промоције здравља, након организоване акције превентивних прегледа дојке за жене из радне популације у Нишу, која је наишла на велико интересовање, Центар за радиологију Универзитетског клиничког центра Ниш, организује још један превентивни скрининг дојке. Почев од 1.марта 2022.године све жене старости између 50 и 69 година, без упута и заказивања моћиће да ураде скрининг мамографију.

У Центру за радиологију у периоду од 8h до 20h , планирано је да свакодневно буде прегледано 60 жена, а акција ће трајати све док буде заинтересованих пацијенткиња.

Мамографија је дијагностичка метода која помоћу рендгенског снимања бележи промене у ткиву дојке у раној фази развоја. Преглед је бесплатан и траје неколико минута, а жене које желе да обаве скрининг мамографију, потребно је да се пријаве на број телефона Центра за радиологију 060 733 3930 и на дан прегледа са собом понесу личну карту и здравствену књижицу.

Овакве акције су показале да су превентивни прегледи дојки најзначајнији за рано откривање болести без тегоба. Ако се болест открије у раном стадијуму излечење је преко 95 одсто код жена.

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш