ДОНАЦИЈА НИШЛИЈА НИШКОМ ПОРОДИЛИШТУ

Клиника за гинекологију и акушерство Универзитетског клиничког центра Ниш добила је нову донацију. Неколико нишких привредника који су желели да остану анонимни, даривали су нишкој гинекологији двадесет ормара који ће бити на располагању пацијенткињама за време боравка на клиници.

„Сви грађани виде да се после много година, константно улаже у нишко породилиште и у Клинички центар уопште, али ми као Нишлије сматрамо да увек може боље и зато смо и одлучили да помогнемо на начин на који је могуће да грађани помогну и да се придружимо том улагању и државе и руководсатва УКЦ у ову клинику“, кажу донатори.

Руководилац Клинике за гинекологију и акушерство доц.др Дејан Митић наглашава да је први циљ руководства УКЦ Ниш и руководства Клинике за гинекологију, да поред адекватне здравствене неге обезбеди и што боље услове за пацијенткиње. У првом реду то су труднице али и све остале пацијенткиње које очекују неки вид лечења или дијагностике.

„Наш приоритет је обезбеђивање услова који су достојни човека. Да се жена која дође код нас на клинику осети пријатно и да осети да о њој неко брине. Услови у којима жене бораве, а некада је тај период боравка и дужи од седам дана, морају да буду бољи. У том смислу, ова донација је једна фантастична прилика да променимо нешто на боље. Поред тога што ће жене имати довољно простора за своје личне ствари, у собама ће бити олакшано и одржавање хигијене“, истиче доц.др Дејан Митић.

Суграђани који су донирали овај намештај клиници, кажу да је ово тек почетак њихове сарадње са нишким УКЦ . У разговору са представницима клинике обећали су да ће у наредном периоду прикупити средства за набавку бар једног КТГ апарата с обзиром на то да су они у већем броју увек потребни клиници.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш