Пеминуо проф. др Саша Живић

Универзитетски клинички центар Ниш остао је без великог човека и изврсног стручњака.

После дуге и тешке болести, у Нишу је синоћ у својој 62. години преминуо проф.др Саша Живић специјалиста педијатрије, ендокринолог .

Живић је рођен 23. маја 1960. године у Нишу. Медицински факултет у Нишу завршио је 1985. године, а магистрирао на истом факултету 1993. године. Докторирао је на Медицинском факултету у Београду 1999.године. Био је редовни је професор Медицинског факултета Универзитета у Нишу.

Kao специјалисти педијатрије, ужа сфера интересовања био му је поремећај раста и дијабетес код деце. Важио је за лекара који је цео свој радни век био посвећен лечењу деце не гледајући на радно време.

Проф.др Саша Живић био је председник Управног одбора Клиничког центра Ниш од 2002. до 2003., а директор КЦ од 2003. до 2004. године. Функцију помоћника генералног директора КЦ Ниш обављао је 2012.године.

2013. године изабран је за председника Управног одбора Специјалне болнице у Сокобањи.

Објавио је велики број радова у угледним медицинским часописима, као и на порталима који се баве здрављем и медицином.

Био је високи функционер Рукометног савеза Србије и Црне Горе, а затим и Србије.

Колегама, студентима и пацијентима, остаће у трајној успомени посвећеност послу проф. др Саше Живића, његова духовитост и несебично преношење знања млађим колегама.

Универзитетски клинички центар Ниш, имао је част и привилегију да међу колегама има стручњака попут проф.др Саше Живића чија ће дела и достигнућа заувек остати у ризници наслеђа лекарске професије у Нишу.

Руководство УКЦ Ниш изражава најискреније саучешће породици преминулог проф.др Саше Живића.

   
   

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш