НАЈСАВРЕМЕНИЈИ ДЕРМОСКОП НА КЛИНИЦИ ЗА КОЖНЕ И ПОЛНЕ БОЛЕСТИ УКЦ НИШ

Клиника за кожне и полне болести Универзитетског клиничког центра Ниш, од данас је богатија за још један дермоскоп најновије генерације.

Врхунско сочиво за дермоскопију Foto II Pro, дермоскопију подиже на виши ниво, омогућавајући лекару који обавља преглед да сними дермоскопске слике највишег квалитета приликом неинвазивног прегледа коже када се услед вишеструког увећања и осветљења уочавају детаљније промену и различите структуре које су значајне при раном откривању меланома.

Апарат вредности више од пола милиона динара донација је коју је Клиника за кожне и полне болести добила.

Апарат који смо добили, на чему захваљујемо донатору, помоћи ће у раној дијагностици тумора коже, меморисању и праћењу пигментних невуса пацијената Клинике за кожне и полне болести“, каже руководилац ове Клинике проф.др Даница Тиодоровић.

Професорка Тиодоровић, додаје да се сваке године у оквиру кампање Еуромеланома у Србији организују превентивни прегледи за рано откривање меланома. Током маја месеца када су превентивне акције и најчешће, у медијима се интезивно говори о туморима коже и штетности сунчевих зрака тако да је овај апарат стигао у право време. Према њеним речима, број пацијената који се јављају Клиници за кожне и полне болести у летњем периоду је неупоредиво већи него током остатка године.

Истраживања су показала да дермоскопија повећава способност раног откривања меланома у поређењу са клиничким прегледом и представља везу између клиничке дерматологије и дерматопатологије .

Клиника за кожне и полне болести УКЦ Ниш на годишњем нивоу обави више хиљада оваквих прегледа, а 13. јуна ће након двогодишње паузе због епидемиолошке ситуације , поново бити организован слободан превентивни преглед за све заинтересоване грађане.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш