РЛКЈИС ДОНИРАЛА БЕЛЕ МАНТИЛЕ ЗА СВЕ ЛЕКАРЕ

Регионална Лекарска комора југоисточне Србије (РЛКЈИС), у оквиру своје акције „Штитећи себе штитимо и вас“, кренула је са уручењем донације у виду основне личне заштитне опреме за све лекаре са своје територије.

Реализација ове акције започела је донацијом мантила за све лекаре Универзитетског клиничког центра Ниш коју је ипсред Лекарске коморе Србије уручио председник Регионалне лекарске коморе југоисточне Србије поф.др Борис Ђинђић, директору УКЦ Ниш проф. др Зорану Перишићу.

„Комора је опредељена да увек помогне својим колегама у свим сегментима рада. Почели смо од УКЦ Ниш јер је то највећа здравствена установа у овом делу Србије која је дала и највећи допринос у борби против ковид 19 инфекције с обзиром на то да је био регионални центар за лечење ковид пацијената . Овом акцијом колегама који су били у првим редовима у борби са ковидом, порука је да и у наредном периоду могу да се ослоне на заштитну опрему коју ће комора донирати, а мантил је свакако прва заштитна опрема сваког медицинског радника“, рекао је председник РЛКЈИС проф.др Борис Ђинђић.

Захваљујући РЛКЈИС на доброј сарадњи која је како је рекао нешто што се подразумева јер смо сви исти тим,проф.др Зоран Перишић је истакао да су лекари све више свесни значаја свог еснафског удружења што поткрепљује и чињеница да је на недавним изборима за руководство РЛКЈИС забележена највећа излазност лекара икада од чак 65%.

„Комора је та која се брине о нашим лиценцама и о многим детаљима важним за нас и наш рад. Ова донација је само симболика те бриге и добре сарадње Лекарске коморе Србије односно РЛКЈИС и УКЦ Ниш која је савим природна. Комора лекара је дала добар пример и осталим еснафским удружењима здравствених радника па очекујем и од њих да се укључе и дају свој допринос у раду својих колега“,додао је проф.др Перишић.

Иначе Лекарска комора-РЛКЈИС је на почетку пандемије такође у оквиру акције помоћи у набавци заштитне опреме, финансијски помогла здравствене установе са територије коју покрива РЛКЈИС

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш