ЈОШ ЈЕДНА У НИЗУ ВРЕДНИХ ДОНАЦИЈА КОМПАНИЈЕ JOHNSON ELECTRIC Д.О.О. НИШ

Компанија Johnson Electric д.о.о. Ниш , као друштвено одговорна компанија, наставља са несебичном помоћи Универзитетском клиничком центру Ниш. Клиника за дечије интерне болести добила је најсавременији ултразвучни апарат VIVID T8 R4.

Донирани апарат чија је вредност близу шест милиона динара, од изузетног је значаја за несметан рад и унапређење Клинике за дечије интерне болести.

 

Донацију је званично данас уручила делегација компаније Johnson Electric д.о.о. Ниш на челу са директором операција у Србији Сашом Младеновићем.

„Драго ми је да смо успели да одговоримо на захтев господина Перишића и донирамо ултразвучни апарат дечијој клиници. Ово је једна од највећих донација коју смо реализовали у претходних осам година и посебно нам је драго што је намењена Дечијој клиници. Сигурни смо да ће наша деца , њихови родитељи и здравствени радници имати велику корист од њега. Као компанија која већ осам година послује у Нишу, трудимо се да максимално узмемо учешће у развоју локалне заједнице“, истакао је Саша Младеновић директор операција Johnson Electric д.о.о. Ниш

Проф.др Љиљана Пејчић руководилац Клинике за дечије интерне болести потсетила је на чињеницу да иако је савремена медицина везана искључиво за модерну апаратуру, Клиника за дечије интерне болести двадест година није занављала ехокардиографски апарат на одељењу дечије кардиологије.

„И као дечији кардиолог и као руководилац ове клинике, захвална сам директору УКЦ проф.др Зорану Перишићу и компанији Johnson Electric који су баш нашу клинику определили за ову велику донацију и што смо добили врхунски апарат. Дуго нисмо имали овако велику и значајну донацију. Наша деца ће имати најсавременији апарат за дијагностику сложених срчаних обољења, за праћење болести и наравно за контролу успешности терапије“ , истакла је проф.др Љиљана Пејчић.

Директор УКЦ Ниш Проф. др.Зоран Перишић, изразио је захвалност компанији Johnson Electric и директору Саши Младеновићу који је са својим тимом директора увек имао слуха за потребе УКЦ Ниш . Термин друштвено одговорна фирма је недовољно снажна да прикаже какав однос има ова компанија према граду у коме ради. Према речима проф.др Перишића ова донација није само помоћ УКЦ Ниш већ и улагање у будућност нашег града

„ Срчане мане код деце су много чешће него што се то мисли. У 6% - 7% новорођене деце наилази се на неку срчану ману и за све је првенствено неопходно дијагностиковати их. Преглед овим апаратом је неинвазиван и у рукама добрих стручњака што лекари УКЦ свакако јесу, апарат ће битно поправити ултразвучну дијагностику код деце из читавог региона. Однос према болеснима, према трудницама,према деци, је оно најважније на чему би требало непрекидно потенцирати. Овај ултразвучни апарат додатни допринос унапређењу дечије службе“, рекао је проф.др Зоран Перишић.

 

У овом моменту на Клиници за дечије интерне болести УКЦ Ниш тренутно је хоспитализовано 45 пацијената. Статистика каже да се годишње само у кардиолошкој амбуланти Дечје клинике , прегледа преко 2000 деце старости до 18 година, а више од 90% њих захтева ехокардиографску дијагностику.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш