НАЈСАВРЕМЕНИЈИ УЛТРАЗВУЧНИ АПАРАТ СТИГАО НА КЛИНИКУ ЗА ОЧНЕ БОЛЕСТИ

Клиника за очне болести Универзитетског клиничког центра Ниш добила је донацију у виду најсавременијег ултразвучног апарата Keeler Accutome 4Sight, дизајнираног да задовољи све захтеве за преглед пацијената у припреми за операцију катаракте, операције задњег сегмента ока и дијагностку промена задњег сегмента ока код непровидних медија.

Руководилац Клинике за очне болести УКЦ Ниш др.сци.мед Маја Петровић, каже да је ова донација иначе вредна 22 000 евра од изузетног значаја за клинику с обзиром на чињеницу да су до сада имали само један ултразвучни апарат стар висе од две деценије који је често био у квару, и није могао да испрати раст броја пацијената код којих је неопходна ултразвучна дијагностика.

„А скен ехографија се користи за мерење аксијалне дужине ока – биометрије код које су различите структуре ока приказане у виду амплитуда. Користи се, пре свега, у циљу израчунавања аксијалне дужине ока ради прорачуна јачине интраокуларног сочива које ће се уградити у току операције катаракте. Може се користити и за мерење дубине предње очне коморе, а одлично функционише и код густе катаракте или пацијената са потешкоћама у фиксацији“, појаснила је др Петровић додајући да апарат поседује и Б скен сонду која се користи у дијагностичке сврхе целокупне очне јабучице и очне дупље, уз помоћ дводимензионалних пресека путем којих се могу визуелизирати све очне структуре нарочито задњи пол ока.

Keeler Accutome 4Sight је најефикасније решење за мерење и израчунавање код скоро свих пацијената , а самим тим умногоме су и хируршки исходи савршенији.

Иначе, на Клиници за очне болести УКЦ Ниш, више од тридесет пацијената дневно пролази ултразвучну дијагностику ока.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш