ЈОШ 18 ЛЕКАРА И 19 МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА-ТЕХНИЧАРА ДОБИЛО ПОСАО У УКЦ

У оквиру „Програма запошљавања најуспешнијих дипломаца медицинских факултета и средњих медицинских школа“, који је Министарство здравља покренуло 2018. године, 100 најбољих дипломаца државних медицинских факултета добило је посао у некој од здравствених установа наше земље. Поред 100 најбољих младих лекара, уговоре о раду добило је и 250 најуспешнијих дипломаца средњих медицинских школа, будућих медицинских сестара и техничара, са просеком 5.00. Уговоре о раду најбољим дипломцима уручио је председник Републике Александар Вучић, на свечаности у палати "Србија".

Међу установама које су јуче добиле кадровско појачање је и Универзитетски клинички центар Ниш. У складу са кадровским планом УКЦ Ниш, посао у највећој здравственој установи у овом делу Србије, добило је 18 лекара и 19 медицинских сестара са најбољим успехом током свог школовања. Стално запослење одмах након завршених студија је према речима новозапослених лекара и сестара, прилика за стручно усавршавање и професионално напредовање кроз бесплатну специјализацију и докторске студије али и најбољи доказ да држава брине о младима.

У оквиру „Програма запошљавања најуспешнијих дипломаца медицинских факултета и средњих медицинских школа“ који је Министарство здравља покренуло 2018. године, у здравственим установама у Србији , закључно са овом акцијом, укупно је запослено 811 лекара (дипломаца медицине са просечном оценом 10 и 9.50), као и 1.650 најбољих медицинских сестара/техничара.

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш