Прва редовна годишња посета спољашњих оцењивача АЗУС-а

У уторак, 12.07.2022. године, спољашњи оцењивачи Агенције за акредитацију здравствених установа Србије (АЗУС) спровели су прву редовну годишњу посету Универзитетском клиничком центру Ниш. Приликом посете, оцењивачи су обавили разговор са директором установе, проф. др Зораном Перишићем, координатором за акредитацију, проф. др Даницом Тиодоровић, и представницима тимова, а након тога је уследио обилазак установе, како старог дела, тако и нове зграде.

Спољашњи оцењивачи су приликом посете утврдили да установа одржава континуитет у задовољавању постигнутих стандарда, поштује процедуре у раду и успешно спроводи мере унапређења квалитета здравствене заштите.

Подсећамо, Универзитетски клинички центар Ниш је 2021. године добио сертификат о акредитацији на седам година и тиме постигао највиши акредитацијски стандарду земљи

 

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш