НАСТАВЉА СЕ НАБАВКА НАЈСАВРЕМЕНИЈИХ АПАРАТА И ОПРЕМЕ

Клиника за ортопедију и трауматологију УКЦ Ниш добила је артроскопски стуб и све пратеће додатке за извођење минимално инвазивних интервенција на свим великим зглобовима. Средства за куповину ове значајне опреме, обезбеђена су захваљујући подршци ресорног министарства и руководства УКЦ-а на челу са директором проф.др Зораном Перишићем, а средства су обезбеђена кроз пројекат ка Министарству правде.

Набавком најсавременијег артроскопског стуба, омогућено је извођење минимално инвазивних интервенција на свом великим зглобовима, првенствено колену и рамену, а даље усавршавање лекара Клинике за ортопедију и трауматологију, омогућиће извођење ових интервенција и на осталим зглобовима.

Минимално инвазивни захвати у хирургији ортопедије, углавном се изводе код млађих пацијената који се након интервенције враћају радним животним активностима буквално након пар дана. Имајући у виду ову чињницу, немерљив је значај набавке овог апарата који ће омогућити збрињавање већег броја пацијената из читавог региона који гравитира УКЦ Ниш као терцијарној установи.

Према речима руководиоца Клинике за ортопедију и трауматологију проф.др Ивана Мицића, набавка артроскопског стуба пружиће и веће могућности у даљем усавршавању младих лекара у овој области хирургије што је такође од изузетног значаја за установу али и пацијенте који се лече у њој.

Константно занављање опреме и стална набавка нових апарата који омогућавају адекватно и правовремено збрињавање пацијената, сврстава Универзитетски клинички центар Ниш у сам врх здравствених установа не само Србије већ и региона што је и више пута истакнуто као циљ руководства УКЦ Ниш.

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш