НИШКИ ЖАНДАРМИ И ОВЕ ГОДИНЕ, ТРАДИЦИОНАЛНО ДОНИРАЛИ ПАКЕТИЋЕ НАЈМЛАЂИМ ПАЦИЈЕНТИМА НИШКОГ УНИВЕРЗИТЕТСКОГ КЛИНИЧКОГ ЦЕНТРА

Традиционално и јубиларно, десету годину заредом, нишки одред Жандармерије је и за ове новогодишње и божићне празнике, даривао поклон пакетиће малишанима који се тренутно лече на дечијим клиникама нишког Универзитетског Клиничког центра. Као што су и најавили претходне године, сем пакетића, сада су купили и донирали и неколико кућних апарата и машина, који ће и пацијентима, али и запосленима, боравак и рад на Клиникама учинити лакшим и комфорнијим.

Као и претходних година, нишки Жандарми су и ове, прикупили средства за куповину новогодишњих поклона за болесну децу, која празничне дане проводе у постељама Дечије Интерне и Клинике за дечију хирургију Универзитетског Клиничког центра Ниш. Oве 2023., купили су и лично направили 49 поклон пакетића, који ће бити подељени најмлађим пацијентима хематоонколошког одељења дечије интерне и Клинике за дечију хирургију и ортопедију нишког Универзитетског Клиничког центра.

   

Како наводе у Управи нишког Универзитетског Клиничког центра, овај хумани гест жандарма, који је већ постао традиционалан, показује да ова установа, увек може да се ослони на њих, као и да сем што чине све за своју земљу и грађане, радећи свој опасан посао, сви они имају и своју емотивну страну, коју управо показују кроз овакав хуманитаран рад.

- То су људи који брину о нашој безбедности 24 часа дневно и ретко имамо прилику да видимо ову нежну црту њихове личности, јер то су добри, породични људи и ове аткивности које спроводе последњих десет година показују њихов однос и друштвену одговорност према заједници у којој живе, рекао је проф. др Зоран Перишић, директор Универзитетског Клиничког центра Ниш. – Желим да се бескрајно захвалим свим припадницима нишког одреда Жандармерије, јер касније када поделимо пакетиће деци, њихови осмеси су нам највећа награда и ја сам посебно емотиван када су у питању овакви тренуци, а посебно сам захвалан што су сем пакетића, купили и велику веш машину, пар кућних мањих апарата, који ће свакако боравак и рад на Клиникама учинити лакшим и пацијентима и запосленима, а наша врата ће увек бити отворена за све њих, додао је Перишић.

У нишкој Жандармерији наводе да су на овај начин управо хтели да покажу да су, сем професионалних послова које обављају и друштвено одговорни.

- Нишки одред Жандармерије је од свог оснивања учествовао у многобројним хуманитарним акцијама и као и деценију уназад и ове године смо ту да пружимо подршку малим борцима који се боре са опаким болестима, а то се пре свега односи на децу која се лече на хематоонкологији УКЦ Ниш и којима предстоји најважнија животна борба, али као и увек, мислили смо и на децу која се тренутно лече на Клиници за дечију хирургију и ортопедију. – Желим да нагласим да смо на овај начин опет покушали да покажемо да поред свих својих задатака које обављамо, увек нађемо времена и за хуманитарне активности и желим да се следеће године дружимо поново са овим малишанима, али на неком другом месту и другом окружењу, рекла је припадница нишког одреда Жандармерије, Јована Николић.

И на самим Дечијим клиникама, нису крили задовољство због поновне акције Жандармерије.

- Желим да се захвалим припадницима Жандармерије, што су свих ових година препознавали значај даривања најмлађих пацијената за српску Нову годину и на тај начин их учинили ибар мало срећнијим у околностима у каквим јесу, односно у ситуацији када су на болничком лечењу, али и да се захвалим у име целокупног особља због апарата који су такође поклонили, а који ће свима нама знатно олакшати рад на послу, истакла је др Снежана Живановић са Клинике за дечије интерне болести УКЦ Ниш.

- Боравак у болничким условима за наше најмлађе пацијенте и њихове породице је велики стрес и овакви тренуци среће, сигурно ће учинити да њихово лечење и боравак овде буде много пријатнији, тако да желим да изразим неизмерну захвалност нишком одреду Жандармерије у име свих запослених на Клиници и у име наших малих пацијената, изјавила је доц. др Ивона Ђорђевић, са Клинике за дечију хирургију и ортопедију УКЦ Ниш.

До сада су полицијски службеници нишког Одреда, током свих ових година прикупили готово два милиона динара за Дечије клинике нишког Универзитетског Клиничког центра, а како кажу, у плану је да и у наредном периоду наставе са оваквим акцијама.

     
     

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш