НИШКИ СТУДЕНТИ ПОКЛОНИМА ОБРАДОВАЛИ НАЈМЛАЂЕ ПАЦИЈЕНТЕ

Већ по традицији, Студентски парламент Медицинског факултета у Нишу, организовао је хуманитарну акцију и припремио поклон пакетиће за најмлађе пацијенте нишког Универзитетског клиничког центра. За разлику од претходних година, када су малишане даривали за време новогодишњих празника, ове 2023., одлучили су да поклон изненађење у руке малишана, симболично, стигне на дан уочи великог ђачког празника и школске славе Свети Сава.

Овогодишњој акцији, нишким медицинарима, прикључиле су се и колеге са Електронског и Грађевинско- архитектонског факултета, те су заједно прикупили више од две стотине поклон пакетића, које су наменили најмлађима, а наравно, као и прошле године, нису пропустили прилику да обрадују и малишане који се тренутно лече на дечијим Клиникама нишког Универзитетског клиничког центра.

„Из године у годину одазив студената је све већи што је јако важно и што је допринело томе да садржај пакетића буде квалитетан и да у њима има свега. Хвала колегама са свих факултета који су учествовали у овој племенитој акцији “, рекла је Сандра Илић председница Студентског парламента Медицинског факултета Универзитета у Нишу.

Први човек нишког УКЦ, проф. др Зоран Перишић, изразио је велику захвалност у име свих запослених, због хуманости и слоге коју млади студенти показују већ годинама и који поред свих обавеза налазе време и да измаме осмехе најмлађима.

„Овде је поред дечије среће и осмеха због поклона које ће добити, јако важно и то да су ови млади људи , будући лекари, већ научили лекцију да се болест не лечи само леком него у овом случају и пажњом која ће изазвати тај осмех деци која се лече на дечијим клиникама“, рекао је проф.др Зоран Перишић.

Задовољство овим гестом, нису крили ни надлежни са Клинике за педијатрију.

„Ми ове младе људе учимо медицини, али медицина је много више од самог медицинског знања. Медицина значи бити човек одређених карактерних особина који је спреман да даје и врло је важно да су они то схватили одмах на факултету. Обзиром на велики број епидемиолошких изазова и инфекција код деце, на клиници је ових дана велики број пацијената, а овај гест ће им много значити“, нагласила је проф.др Јелена Војиновић руководилац Клинике за педијатрију УКЦ Ниш.

Чланови и Студентског парламента Медицинског факултета оваквим хуманитарним радом баве се већ десет година уназад. Ово је други пут да поклоне доносе најмлађим пацијентима УКЦ Ниш и како кажу, планирају да ову традицију наставе.

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш