ОСВЕЋЕН ПРОСКИНИТАР НА КЛИНИЦИ ЗА АНЕСТЕЗИЈУ И ИНТЕНЗИВНУ ТЕРАПИЈУ

Његово Преосвештенство Епископ нишки г. Арсеније, уз саслужење протојереја-ставрофора Бранислава Цинцаревића, јереја Александра Миленковића и ђакона Николе Ераковића, осветио је икону која ће у проскинитару красити простор Клинике за анестезију и интезивну терапију.

Према речима Владике, ово је велики благослов за цео Универзитетски клинички центар Ниш. Кутак са иконама биће место како за запослене тако и за пацијенте које се лече на клиници да се помоле и пронађу утеху у најтежим тренуцима животне борбе.

Чину освећења присуствовали су поред генералног директора Универзитетског клиничког центра Ниш проф.др Зорана Перишића и његовог заменика иначе директора Клинике за анестезију и интезивну терапију проф.др Радмила Јанковића и особље ове клинике као и пријатељи клинике који су помогли да се проскинитар обезбеди и реализује идеја да ова клиника на којој се иначе лече најтежи пацијенти, добије место за молитву .

По освећењу, Његово Преосвештенство уручио је грамате у знак захвалности проф. др Радмилу Јанковићу, руководиоцу Клинике и др Александру Николићу, анестезиологу, чији су труд и љубав омогућили реализацију ове идеје.

     
     
     

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш