МИНИСТАРКА ЗДРАВЉА ПОСЕТИЛА УКЦ НИШ И ОБЕЋАЛА НОВА УЛАГАЊА У АПАРАТЕ И ОПРЕМУ

У данашњој радној посети нишком Универзитетском клиничком центру, министарка здравља, проф. др Даница Грујичић, обишла је зграду Клинике за гинекологију и Клинике за онкологију и том приликом, сем са руководством ове здравствене установе и њених организационих јединица, разговарала је и са хоспитализованим пацијентима, желећи да се информише о задовољству условима у којима се лече, као и да саслуша предлоге за даље унапређење терцијарног здравства на југоистоку земље. Према њеним речима, задовољна је досадашњим радом Управе УКЦ Ниш и запослених, као и затеченим стањем на клиникама које је обишла и том приликом најавила и занову поједине медицинске апаратуре и опреме.

Министарка Грујичић је заједно са првим човеком нишког УКЦ, проф. др Зораном Перишићем, разговарала и о евентуалној реконструкцији ГАК-а, која би после више деценија, ускоро требало да добије потпуно нови изглед и функционалност. У разговору и размени идеја, процењено је да постоји више опција на који начин би то требало да буде урађено, али ће свакако, струка бити консултована пре почетка било каквих радова.

   

Проф. Грујичић обишла је и радиотерапијски блок- бункер УКЦ Ниш и том приликом нагласила, да је недавна набавка новог линеарног акцелератора, још један доказ колико држава брине о својим грађанима, као и да је здравство, као један од стубова државе, у неупоредиво бољем стању у односу на пре десетак и више година. Такође, као човек из струке, поново је истакла колика је важност тзв. близанчења апарата у Нишу, али и Крагујевцу, што омогућава да листе чекања и не постоје када је реч о зрачној терапији и лечењу онколошких пацијената.

   

Приликом радне посете, министарка је најавила набавку нове апаратуре за гране дечије интерне и хируршке медицине, као и набавку нових инкубатора за најмлађе пацијенте нишког Универзитетског клиничког центра.

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш