ЈОШ 13 ЛЕКАРА И 11 МЕДИЦИНСКИХ СЕСТАРА-ТЕХНИЧАРА, НАЈБОЉИХ ДИПЛОМАЦА, ДОБИЛО ПОСАО У УКЦ НИШ

Брига државе о младима и здравству Србије се наставља. У оквиру „Програма запошљавања најуспешнијих дипломаца медицинских факултета и средњих медицинских школа“, који је Министарство здравља покренуло још 2018. године, данас је још 100 најбољих дипломаца државних медицинских факултета и званично добило посао у некој од здравствених установа наше земље. Осим њих, уговоре о раду на неодређено време, добило је и још 100 најуспешнијих свршених дипломаца средњих медицинских школа, будућих медицинских сестара и техничара.

Уговоре је, на свечаној церемонији одржаној у палати „Србија“, најбољим дипломцима, међу којима је и 13 лекара и 11 медицинских сестара- техничара, који ће радити у нишком Универзитетском клиничком центру, уручио председник Републике, Александар Вучић.

Још један доказ да држава Србија брине о младим научницима и чини све, да они захваљујући свом раду и залагању буду најбоље сагледани, остану у земљи и буду на услузи свим грађанима, управо је данашња свечана церемонија, захваљујући којој је УКЦ Ниш, девети пут заредом, добио појачање у својим редовима лекара, њих 13, који ће заједно са старијим колегама, збрињавати више од два и по милиона пацијаната, који гравитирају ка највећој здравственој установи терцијарног типа на југу Србије, нишком Универзитетском клиничком центру.

Сем њих, исту част и привилегију, како сами наводе, од данас има и 11 медицинских сестара и техничара, који спадају у трећу групу примљених најбољих дипломаца, од када је овај државни програм покренут.

Новопримљени лекари, радиће на девет различитих Клиника нишког УКЦ-а, док ће медицинске сестре и техничари, бити распоређени у складу са кадровским планом и потребама.

Стално запослење одмах након завршених студија је, према речима новозапослених лекара и сестара, прилика за стручно усавршавање и професионално напредовање кроз бесплатну специјализацију и докторске студије, али и најбољи доказ да држава зна да цени рад, труд и залагање.

 

Млади лекари, који су од данас и званично део тима УКЦ Ниш су: др Христина Јовановић, др Кристина Илић, др Вук Пејчић, др Марко Вучић, др Милош Степановић, др Лазар Костић, др Радомир Станковић, др Стефана Костов, др Катарина Николић, др Урош Ристић, др Вукота Радовановић, др Даница Михајловић и др Марија Митић.

Свечано су уручени уговори и најбољим нишким, свршеним средњошколцима медицинарима: Марији Денић, Милени Живадиновић, Данијели Стевановић, Милени Младеновић, Анђели Танић, Мини Стефановић, Александри Вукадиновић, Марији Шакоти, Јелени Милуновић, Елеонори Цветковић и Јелени Нешић.

У оквиру „Програма запошљавања најуспешнијих дипломаца медицинских факултета и средњих медицинских школа“ који је Министарство здравља покренуло 2018. године, у здравственим установама у Србији , закључно са овом акцијом, у нишком Универзитетском клиничком центру, до сада је укупно запослено 140 лекара и 111 медицинских сестара- техничара.

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш