ОБАВЕШТЕЊЕ

Након одржаног састанка челника нишког Универзитетског клиничког центра са надлежнима из Дирекције републичког фонда за здравствено осигурање, а како би листе пацијената који чекају на ортопедске хируршке интервенције у другим здравственим центрима у земљи, биле што пре скраћене, па и укинуте, договорено је да се у ту мисију, укључи и наша здравствена установа, која треутно, у целој земљи, има најкраће листе чекања у овој области.

Током радних дана, лекари ОЈ Клинике за ортпедију УКЦ Ниш, оперисаће и током поподневних сати. Управа УКЦ Ниш, сем додатне, треће операционе сале, обезбедила је све што је неопходно, уградни и потрошни материјал, људство и сву опрему, а како би се рад одвијао несметано и у континуитету, све док то буде било потребно.

План је да се у току преподнева, обављају операције пацијентима који се налазе на листи чекања за хируршку уградњу вештачког кука и колена у Универзитетском клиничком центру Ниш, а да се сваке недеље, до даљег, од понедељка до петка, у поподневним сатима оперишу и пацијенти УКЦ Ниш, али и они којима су те интервенције заказане у другим ЗУ у Србији и да се на тај начин пацијентима изађе у сусрет, али и помогне колегама.

Са лекарима ОЈ Клиника за ортопедију УКЦ Ниш, договорено је да се у поподневним сатима, оперишу по два пацијента, те је план да до краја године, захваљујући оваквој организацији, 350 до 400 пацијената, који се налазе на обједињеној републичкој листи чекања, буде оперисано у нашој здравственој установи, односно 50 до 70 пацијената са листе чекања у другим ЗУ.

С поштовањем,

УПРАВА УКЦ НИШ

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш