Мултидисциплинарни скуп у дијагностици и лечењу онколошких пацијената

У организацији Секције за патологију Српског лекарског друштва, на Медицинском факултету у Нишу одржан је стручни скуп на тему мултидисциплинарног приступа у дијагностици и лечењу тумора дојке, цервикса и дигестивног тракта.

Обзиром на то да је учесталост малигних тумора све већа што је тренд у читавом свету, идеја је да се у оквиру данашњег стручног скупа српских патолога представе најновија искуства у прецизној дијагностици која је кључна у лечењу онколошких пацијената.

„ Упоредо са бројним иновативним онколошким терапијама и радиолошких метода у откривању малигнитета, велики је број и нових метода у патологији којим се прецизније могу утврдити карактеристике тумора што је јако важно за одабир терапијског модалитета.Оно на чему се тежи јесте перзонализована онколошка терапија за шта је јако важна карактеристика тумора. Овај скуп је прилика да носиоци посла, млади лекари који су притом прекаљени професионалци, представе своја искуства из свакодневног рада “, истакао је руководилац Центра за патологију Универзитетског клиничког центра Ниш проф.др Миљан Крстић.

Председница Секције за патологију Српског лекарског друштва доц.др Мартина Босић истакла је добру сарадњу свих патолошких и онколошких служби у Србији. „Доста је урађено на унапређењу свих патологија у Србији. Сва еснафска патолошка и онколошка удружења уложила су много труда да се патологија и генерално целокупна онколошка дијагностика унапреди и стандардизује како бисмо заједнички дошли до најбоље терапије у лечењу малигнитета“, каже доц.др Мартина Босић.

У оквиру симпозијума на тему карцинома дојке, карцинома грлића материце и тумора гастроинтестиналног тракта, своје радове представило је 14 нишких лекара из УКЦ Ниш, Дома здравља Ниш и са нишког Медицинског факултета.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш