ВОЗНИ ПАРК УКЦ НИШ БОГАТИЈИ ЗА ТРИ НОВА САНИТЕТСКА ВОЗИЛА

Народна Република Кина, још једном је показала да је прави пријатељ Републике Србије и по ко зна кој пут, сем уобичајених улагања и сарадње у сфери привреде, организовала је нову донацију, намењену здравственим установама наше земље. У оквиру пројекта „ Аид“, који се односи на донацију педијатријске и неонатолошке медицинске опреме, у Босилеграду je организована свечана церемонија примопредаје десет амбулантних возила, од којих је три добио и Универзитетски клинички центар Ниш.

 

Свечаном уручењу кључева 10 најмодерније опремљених амбулантних возила, на платоу испред Дома здравља у Босилеграду, сем српске министарке здравља, проф. др Данице Грујичић, њених сарадника и директора здравствених установа којима је донација и намењена, церемонију је увеличала и амбасадорка НР Кине, Чен Бо, која је и лично уручила кључеве возила, првом човеку нишког Универзитетског клиничког центра.

- Задовољство ми је што сам данас са министарком потписала протокол о примопредаји донације кинеске Владе, Влади Републике Србије и што ћу заједно са њом и пријатељима уручити кључеве амбулантних возила. Ова донација поред возила, укључује и другу опрему, посебно опрему за децу, јер су Кина и Србија челични пријатељи и нама је драго што можемо дати скроман допринос чувању здравља наших пријатеља, посебно деце, изјавила је амбасадорка НР Кине, Чен Бо, која се захвалила домаћинима на изузетном гостопримству.

Министарка здравља, проф. др Даница Грујичић, захвалила се кинеским пријатељима на несебичној помоћи коју су пружили нашој држави и рекла да ће ова возила итекако бити од великог значаја, поготово за мање здрасвтвене центре широм Србије, али и свим домаћинима који су учествовали у овој организацији.

- Данас смо се окупили како би исказали задовољство због успешно реализованог пројекта којом је НР Кина донирала педијатријску и неонатолошку медицинску опрему као и 10 амбулантних возила Републици Србији. Захвалност пре свега упућујемо амбасадорки, која и овог пута са нама дели радост због овог дара. Кинеско пријатељство смо посебно осетили током пандемије, али се то приајтељство наставља и сада, истакла је министарка здравља Републике Србије, проф. др Даница Грујичић, која је заједно за амбасадорком уручила кључеве донираних саниттских возила.

И директор највеће здравствене установе терцијарног типа јужно од Београда, изразио је захвалност за разумевање потреба установе на чијем је челу, пре свега наше државе, али и НР Кине.

 

- Ова донација у опреми и возилима нам заиста значи и биће од велике помоћи, а како би пружили што квалитетнију услугу нашим пацијентима, поготово јер је реч о опреми и возилима која ће се користити за најрањивију популацију у друштву, дечицу, која је, како каже, свим запосленима у УКЦ Ниш, била увек на првом месту, рекао је проф. др Перишић.

 

 

 

 

     

Укупна вредност ове донације је 3,6 милиона долара. Сем Универзитетског клиничког центра Ниш, нове санитете добили су и Универзитетски клинички центар Србије, Институт за здравствену заштиту мајке и детета „Вукан Чупић“, ДЗ Босилеград, ДЗ Шид, ЗЦ Кладово, ДЗ „ др Милорад Влајковић“ из Барајева и ДЗ Трговиште.

Министарка здравља, проф. др Даница Грујичић, искористила је овај свечарски тренутак, да пре церемоније обиђе и Дом здравља у Босилеграду и поразговара са руководством и запосленима у овој установи, о евентуалим проблемима и потребама за унапређење пружања услуга пацијентима из овог дела Србије.

 

 

     

..........

 

О нама

Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш