НИШКИ ЖАНДАРМИ И ОВЕ ГОДИНЕ, ПАКЕТИЋИМА ОБРАДОВАЛИ НАЈМЛАЂЕ ПАЦИЈЕНТЕ НИШКОГ УКЦ-А

Већ по традицији, једанаести пут, oдред Жандармерије из Ниша и за ове новогодишње и божићне празнике, обрадовао је све малишане, најмлађе пацијенте, који се лече у нишком Универзитетском клиничком центру.

За разлику од претходних, а по договору са Управом ове здравствене установе и захваљујући њиховој доброј организованости, овог јануара, „велики“ људи у униформама, поклон пакетиће, сем малишанима који се тренутно лече на дечијим клиникама нишког Универзитетског Клиничког центра, даривали су и осталој деци, која су тренутно хоспитализована и на осталим Клиникама.

Као и свих претходних година, нишки Жандарми, прикупили су средства за куповину новогодишњих поклона за болесну децу, која празничне дане проводе у постељама Дечије Интерне и Клинике за дечију хирургију Универзитетског Клиничког центра Ниш. И ове 2024., купили су и лично направили 98 поклон пакетића, који ће бити подељени најмлађим пацијентима хематоонколошког одељења дечије интерне и Клинике за дечију хирургију и ортопедију нишког Универзитетског Клиничког центра.

     

Међутим, оно што се разликује од претходних година је то, што су ове, одлучили да обрадују и сву осталу децу, која се тенутно налазе на лечењу, те је број поклона овог јануара свакако већи.

У Управи нишког Универзитетског Клиничког центра истичу, да овај хумани гест жандарма, који је већ постао традиционалан, показује да ова установа, увек може да се ослони на њих, јер сем што чине све за своју земљу и грађане, радећи свој опасан посао и вршећи службену дужност, сви они имају и своју емотивну страну, коју управо показују кроз овакав хуманитаран рад.

     

- То су људи који брину о нашој безбедности 24 часа дневно и ретко имамо прилику да видимо ову нежну црту њихове личности, јер то су добри, породични људи и ове аткивности које спроводе последњих једанаест година показују њихов однос и друштвену одговорност према заједници у којој живе, рекао је проф. др Зоран Перишић, први човек Универзитетског Клиничког центра Ниш. – Желим да се бескрајно захвалим свим припадницима нишког одреда Жандармерије, нарочито јер су ове године „проширили“ своју акцију и обезбедили дарове за све најмлађе пацијенте који су тренутно у нашој здравственој установи, на Клиници за дечије интерне болести и Клиници за дечију хирургију, Центру за ментално здравље, Клиници за рехабилитацију и ОРЛ Клиници. - Јер касније када поделимо пакетиће деци, њихови осмеси су нам највећа награда и ја сам посебно емотиван када су у питању овакви тренуци, додао је Перишић.

Подсећамо, нишки одред Жандармерије је од свог оснивања учествовао у многобројним хуманитарним акцијама и као и деценију уназад и ове године су пружили подршку малим борцима, који се боре са опаким болестима, а то се пре свега односи на децу која се лече на хематоонкологији УКЦ Ниш и којима предстоји најважнија животна борба.

     

Али, као и сваке године, њихов гест пажње није изостао ни када су у питању деца која се тренутно лече на Клиници за дечију хирургију и ортопедију, али и на осталим одељењима Клиника нишког Универзитетског клиничког центра. На овај начин, опет су успели да покажу да поред свих својих задатака које обављају, увек нађу времена и за хуманитарне активности

И здравствено особље Клиника, чији су пацијенти даровани, нису крили задовољство, па и понос, због овогодишње, поновне акције Жандармерије.

Као што су и најавили претходне године, сем пакетића, сада су купили и донирали и један штампач, који је намењен одељењу хематоонкологије Клинике за дечије интерне болести, али и разне играчке, који ће малишанима бар мало, улепшати дане проведене на болничком лечењу.

     

До сада су полицијски службеници нишког Одреда, током свих ових година прикупили готово два милиона и двеста хиљада динара за Дечије клинике нишког Универзитетског Клиничког центра, а овогодишња донација од 119 поклон пакетића, заједно са штампачем и играчкама, износи 200 хиљада динара.

     

 

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш