СТУДЕНТИ УНИВЕРЗИТЕТА У НИШУ И ОВЕ ГОДИНЕ ДАРОВАЛИ СУ НАЈМЛАЂЕ ПАЦИЈЕНТЕ УКЦ НИШ

Традиционално, Студентски парламент Медицинског факултета у Нишу, организовао је хуманитарну акцију и припремио поклон пакетиће за најмлађе пацијенте нишког Универзитетског клиничког центра поводом предстојећег дана Светог Саве.

Овогодишњој акцији, нишким медицинарима, прикључиле су се и колеге са осталих факултета Универзитета у Нишу, а све у сарадњи са Студентском конференцијом Универзитета Србије (СКОНУС).

„Ове године смо припремили пакетиће за све клинике на којима се лече деца. Наш циљ јесте да их обрадујемо и да им олакшамо боравак у болници. Велико је задовољство да се ова акција проширила и да су учешће узели сви факултети, још десет факултета Универзитета у Нишу. Из године у годину је све већи одазив како студената тако и наших суграђана уопште. Оно што посебно разликује ову акцију од претходних јесте што смо новчани прилог уплатили и деци са Косова и Метохије којима нисмо лично однели пакетиће али смо прикупили новац од ког ће им наше колеге направити пакетиће“, рекла је Александра Илић председница Студентског парламента Медицинског факултета Универзитета у Нишу.

Руководилац Клинике за педијатрију УКЦ Ниш проф.др Јелена Војиновић сматра да ова акција има вишеструку корист.

Наша деца која се лече радо примају дарове који им пуно значе током болничког лечења али мислим да једнако значи и овој већој деци ,студентима, који кроз ову акцију и кроз боравак у оквиру практичне наставе се друже са малим пацијентима учећи, а овог пута и дарујући их. Дубоко верујем да један овакав хумани чин доприноси унапређењу академског квалитета сваког академца и будућег интелектуалца овог друштва. Нажалост, ове зиме смо посебно пуни због великог броја различитих респираторних инфекција и проблема које деца због њих имају, тако да је пакетића требало више него икада и ови млади људи су их обезбедили за сву децу“, истакла је проф.др Војиновић.

Ове године , пакетићи су обезбеђени за децу на свим клиникама које збрињавају најмлађе пацијенте, па су поред пацијената Клинике за педијатрију, Клинике за дечију хирургију, ортоипедију и трауматологију, пакетићи обезбеђени и за пацијенте на ОРЛ клиници, Центру за заштиту менталног здравља и Клинике за рехабилитацију.

„Искористио бих ову прилику да се захвалим младим колегама који су организовали ову акцију управо зато што хоспитализације наших пацијената нису кратке .Нису то лечења која трају један, два или три дана, врло често та деца леже по више недеља , тако да им оваква пажња заиста значи“, нагласио је руководилац Клинике за физикалну медицину и рехабилитацију доц.др Драган Златановић.

Студенти су малишанима који се лече у Универзитетском клиничком центру даровали преко 100 пакетића. Сваки пакетић садржи слаткише, сланише, сокиће, чоколаду, друштвену игру, школски прибор, сликовницу, бојанку и све оно што може обрадовати једно дете.

О нама

Универзитетски Kлинички центар у Нишу је републичка установа основана 14.11.1990. године, друга је по величини у Србији и опслужује цео југоисток и југ Србије, са око три милиона становника. Установа је наставна база Медицинског факултета у Нишу, у којој у настави и образовању нових кадрова учествује и око 240 стручњака запослених у Клиничком центру, који су на факултету наставници и сарадници.

Контакт

Универзитетски Клинички центар Ниш

  • Тел: (018) 506-906
  • Факс: (018) 4235-186
  • E-mail: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Адреса: Булевар др Зорана Ђинђића 48
  •               18108 Ниш